PSD depune moţiune împotriva lui Vlad Voiculescu. E prima contestare oficială a unui ministru din Guvernul Cîţu

Parlamentarii PSD vor depune miercuri la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii intitulată "Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor". Aceasta este prima moţiune simplă împotriva unui ministru din Guvernul condus de Florin Cîţu.

08 feb. 2021, 13:29
PSD depune moţiune împotriva lui Vlad Voiculescu. E prima contestare oficială a unui ministru din Guvernul Cîţu

PSD depune moţiune împotriva lui Vlad Voiculescu. Anunţul a fost făcut de senatorul social-democrat Ştefan Radu Oprea.

„Vom avea şedinţă în fiecare luni, la ora 10.00 dimineaţa. Au fost câteva teme dezbătute şi cred că cea mai importantă este moţiunea pe sănătate, moţiunea simplă intitulată «Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor». Această moţiunea va fi depusă la Camera Deputaţilor miercuri, pentru că mâine mai sunt dezbateri cu asociaţiile medicilor, cu asociaţiile pacienţilor şi cu reprezentanţii sindicatelor. Apoi va fi depusă la Camera Deputaţilor şi săptămâna viitoare va intra în dezbatere”, a declarat Ştefan Radu Oprea luni, la sediul PSD, conform Ştiripesurse.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu vrea amenzi de sute de mii de lei pentru medici, în cazul în care vaccinează antiCOVID persoanele care nu sunt programate – SURSE

Aceasta este prima moţiune simplă la adresa unui ministru din componenţa actualului Guvern, în contextul în care şi mai mulţi miniştri liberali sunt nemulţumiţi de activitatea lui Vlad Voiculescu.

De altfel, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat încă de marţea trecută în plen că social-democraţii au depus o solicitare la Biroul permanent prin care îl cheamă în Parlament, la „Ora Guvernului” pe ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu pentru a explica „situaţia spitalelor din România în ceea ce priveşte măsurile preventive, gestionarea şi managementul riscului în saloanele în care sunt amplasate sau utilizate instalaţii de furnizare oxigen pentru pacienţi”.

Citeşte şi: Guvernul, pe un butoi de pulbere după ce Vlad Voiculescu a cerut masca obligatorie la copiii de 3-5 ani. Ministrul Educaţiei s-a opus vehement!

Potrivit unor surse guvernamentale, citate de Ştiri pe Surse, duminică noaptea, au fost contraziceri destul de acide între reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai Ministerului Educației. În timp ce Ministerul Sănătății dorea ca toți copii să poarte mască, inclusiv cei cu vârste de până în 5 ani, cei de la Ministerul Educației s-au opus categoric.

Din fericire pentru copii, Ministerul Educaţiei a câştigat disputa, iar preşcolarii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani vor fi exceptați de la purtarea măștii.  Ministerul Educației a și emis un comunicat de presă, împreună cu Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, spulberat de senatorul PNL Daniel Fenechiu. „Va avea o mare problemă. Instituțiile noastre sunt la pământ”