PSD Dolj îşi va alege vineri un nou preşedinte după demisia lui Prioteasa; Manda, singurul candidat

Alegerile pentru şefia filialei Dolj a PSD, rămasă fără lider după ce Ion Prioteasa a demisionat din funcţie invocând tensiuni în organizaţie, vor avea loc vineri, iar singurul care şi-a anunţat până acum candidatura este deputatul Claudiu Manda

RomaniaTV.net
25 apr. 2013, 12:31
PSD Dolj îşi va alege vineri un nou preşedinte după demisia lui Prioteasa; Manda, singurul candidat

Organizaţia Dolj a PSD este singura din ţară unde nu au avut loc alegeri înaintea Congresului PSD, aşa cum prevede Statutul partidului.

Biroul Permanent Judeţean al PSD Dolj a decis ca alegerile pentru şefia organizaţiei să aibă loc vineri, hotărârea fiind luată miercuri seară, după ce fostul preşedinte Ion Prioteasa a demisionat, ca urmare a tensiunilor din filială.

„Membrii Biroului Judeţean al PSD Dolj au votat demararea procedurilor de organizare a Conferinţei Judeţene de Alegeri a PSD Dolj. Data la care delegaţii Conferinţei Judeţene de Alegeri a PSD Dolj se vor întruni a fost stabilită pentru vineri, 26 aprilie, la Filarmonica Oltenia din Craiova”, se precizează într-un comunicat de presă transmis joi de PSD Dolj.

Singurul care şi-a anunţat până acum candidatura este deputatul de Dolj Claudiu Manda.

Claudiu Manda, în vârstă de 37 de ani, este la cel de-al treilea mandat de deputat de Dolj, fiind vicepreşedinnte al comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, iar în perioada 2000-2004 a fost consilier local la Craiova.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, şi-a anunţat, marţi, demisia din funcţia de lider al organizaţiei PSD Dolj, motivând „neînţelegerile şi disfuncţionalităţile care au slăbit unitatea echipei din filială”.

El a spus că în PSD Dolj există „de mai multă vreme neînţelegeri, disfuncţionalităţi care au slăbit unitatea echipei, discuţii transmise şi la nivelul conducerii centrale a PSD de către anumite persoane interesate să creeze aparenţa unor noi centre de putere în filială”.

Prioteasa a mai spus că primise acordul conducerii PSD pentru a se ocupa de organizarea Conferinţei judeţene de alegeri, iar apoi „principiul «echipa câştigătoare nu se schimbă», evocat de preşedintele PSD, Victor Ponta”, a fost desconsiderat la Dolj.

„Primisem acordul conducerii PSD să mă ocup de organizarea Conferinţei judeţene de alegeri, cum era şi firesc, având în vedere funcţia pe care o deţin. Apoi, principiul «echipa câştigătoare nu se schimbă», evocat duminică seară chiar şi de preşedintele PSD, prim-ministrul Victor Ponta, nu avea cum să fie desconsiderat la Dolj. Surpriza a fost descumpănitoare, în sensul recomandării de a găsi o soluţie amiabilă, adică neconvuslivă, prin care să eliminăm posibilitatea depunerii a două candidaturi pentru preşedinţia organizaţiei judeţene, pentru că exista posibilitatea fracţionării acesteia. Calea de compromis însemna ca unul să rămână la judeţ, iar celălalt să candideze la funcţia de vicepreşedinte pe regiune, cu susţinerea deplină a delegaţilor din Dolj şi înţelegerea de rigoare, conform uzanţelor, în astfel de împrejurări. Acesta a fost şi motivul pentru care s-a decis amânarea organizării de alegeri la Dolj. Mai clar, având mandatul de vicepreşedinte dobândit la Congresul PSD, urma să apar în plenul Conferinţei de Alegeri şi să renunţ la funcţia de preşedinte PSD Dolj, obţinută statutar. Ce s-a întâmplat în laboratoarele strategice nu am idee, dar ştiu deznodământul, aşa cum îl ştiţi şi dumneavoastră”, a declarat Prioteasa.