PSD Dolj: Patru filiale ale PDL au trecut în tabăra social-democrată

Liderul PSD Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat, miercuri, că demisia lui Sorin Frunzăverde din partid nu este întâmplătoare, situaţii precum cele din Caraş-Severin şi Olt înregistrându-se şi în judeţul Dolj, unde membrii mai multor organizaţii locale ale PDL au trecut la formaţiunea social-democrată.

RomaniaTV.net
28 mart. 2012, 13:12
PSD Dolj: Patru filiale ale PDL au trecut în tabăra social-democrată

„Demisia lui Sorin Frunzăverde din PDL nu este întâmplătoare, acelaşi fenomen care s-a petrecut, ieri (n.r. – marţi), şi la Olt se desfăşoară de ceva vreme şi în Dolj. La presiunea oamenilor şi chiar a propriilor familii, nemulţumiţi din ce în ce mai mult de măsurile pe care această guvernare le-a adoptat în ultimii ani, membrii mai multor organizaţii locale ale PDL au părăsit partidul îndreptându-se spre noi. Aş vrea să amintesc doar câteva dintre organizaţiile care, în totalitate sau în marea majoritate a membrilor lor, au făcut pasul spre noi: Filiaşi, Sadova, Desa, Gângiova sau Castranova”, a declarat Ion Prioteasa, citat de corespondentul Mediafax.

El a susţinut că după „cutremurul Frunzăverde” se aşteaptă ca tot mai mulţi membri ai organizaţiilor locale ale PDL să treacă la PSD, întrucât la formaţiunea social-democrată au găsit „dialog” şi „o uşă care este întotdeauna deschisă”.

„Organizaţiile locale ale PDL din Dolj aleg să se îndrepte spre PSD pentru că la noi au găsit dialog. Descoperă cu mirare că într-un partid poate exista transparenţă şi democraţie şi mai află că avem o uşă care este întotdeauna deschisă. Sigur că după acest «cutremur Frunzăverde» ne aşteptăm ca numărul solicitărilor din partea membrilor PDL către PSD să se mărească. Suntem un partid deschis către toată lumea şi, poate mai mult ca oricând, avem nevoie ca împreună să participăm la reconstrucţia din temelii a României de mâine”, a mai spus Prioteasa.

Sorin Frunzăverde a declarat, miercuri, că a convenit cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi cu lideri judeţeni şi locali să fixeze săptămâna viitoare calendarul privind demisia sa din PDL şi înscrierea în PNL.

„Am convenit cu domnul preşedinte Antonescu şi cu liderii judeţeni şi locali să stabilim acest calendar săptămâna viitoare”, a spus Frunzăverde, întrebat când îşi va da demisia din PDL pentru a se putea înscrie în PNL.

El a spus că nu a discutat „foarte riguros” despre funcţiile pe care le va avea în PNL. „Şi nu cred că acesta este scopul acţiunii pe care o întreprind acum şi nu este un obiectiv”, a spus el.

Marţi, primarul municipiului Slatina, Darius Vâlcov, şi-a anunţat demisia din PDL, spunând că aceasta implică şi pierderea mandatului de primar, iar până în 10 iunie oraşul va fi administrat de unul dintre cei doi viceprimari.