PSD exclude o alianță cu AUR în 2024. Grindeanu: „Au un comportament semisălbatic”

Membrii AUR au un "comportament semisălbatic", iar PSD exclude o alianță cu acest partid în 2024, a transmis Sorin Grindeanu.

21 iun. 2023, 19:31
PSD exclude o alianță cu AUR în 2024. Grindeanu: „Au un comportament semisălbatic”

Sorin Grindeanu spune că e exclus ca PSD să facă alianță cu AUR în 2024 fiindcă „e un partid care nu e îndreptat spre valorile pentru care s-a muncit foarte mult în România”.

Citește și Cutremur pe scena politică! Sorin Grindeanu: Dacă PNL iese de la guvernare, se fac anticipate. PSD nu rămâne într-un guvern minoritar

„Au șovăieli în a spune cu toată gură că suntem membri UE și membri NATO și că e foarte bine”, a declarat Sorin Grindeanu, la interviurile Digi24.ro.

„USR și AUR au în proporție de 80-90% un electorat comun. Cel mai bun exemplu este votul din diaspora. Exclus din punctul meu de vedere să facem alianță cu AUR în 2024. E un partid care, din perspectiva mea, nu e îndreptat spre valorile pentru care s-a muncit foarte mult în România. Au șovăieli în a spune cu toată gura că suntem membri UE și membri NATO și că e foarte bine.

Citește și George Simion, despre banii de la nuntă: ”Dacă aveam 400.000 de euro, îi declaram. Aștept pe toată lumea să îmi găsească banii”

Nu înseamnă că sunt pro-Putin, dar nici nu sunt convinși că e bine că suntem membri UE sau NATO. Pentru mine, această șovăială este eliminatorie. Nu poți să faci proiecte majore fără finanțare europeană. Garantează vreunul de la AUR că se oprește Putin în Ucraina, dacă tot spun că nu e bun NATO? Astea sunt chestiunile grave. Chestiunile mai puțin grave sunt cele legate de un comportament semisălbatic. Eu așa ceva nu am văzut. Singurii care au semnat ceva cu AUR sunt cei de la USR. E singurul partid parlamentar care a făcut un acord cu AUR în ultimii trei ani. Să nu vă mire în 2024 că se vor alia”, a spus Grindeanu.