Cutremur pe scena politică! Sorin Grindeanu: Dacă PNL iese de la guvernare, se fac anticipate. PSD nu rămâne într-un guvern minoritar

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că, dacă liberalii s-ar retrage din coaliție, PSD nu ar rămâne la guvernare. Într-o situație de acest gen, s-ar organiza alegeri anticipate.

21 iun. 2023, 18:41
Cutremur pe scena politică! Sorin Grindeanu: Dacă PNL iese de la guvernare, se fac anticipate. PSD nu rămâne într-un guvern minoritar

Sorin Grindeanu, întrebat dacă există riscul ruperii Coaliției, a spus: „Eu sper că nu, pentru că nu există altă variantă decât alegerile anticipate”.

„PSD nu rămâne la guvernare într-un guvern minoritar. Se depune mandatul la Administrația Prezidențială. Această opțiune nu există, oricât se gândesc niște domni că ar trebui să iasă de la guvernare în primăvara anului viitor. Să se gândească de două ori. Să se reunească cu Cioloș, cu Drulă, cu Orban, să se regăsească cu Kelemen Hunor, să refacă o nouă majoritate. Foarte bine. Succes!”, a spus el.

Citește și Piedone se întoarce! Are dreptul să își reia mandatul la Primăria Sectorului 5: „M-am întors. I’ll be back! Dumnezeu e mare. O să mă rog de judecător până nu o să ajungă în pantaloni scurți”

Sorin Grindeanu: „Cei de la AUR au un comportament semisălbatic. Exclus să facem alianță cu ei”

Sorin Grindeanu a precizat că e exclus ca PSD să facă alianță cu AUR în 2024.

„E un partid care, din perspectiva mea, nu e îndreptat spre valorile pentru care s-a muncit foarte mult în România. Au șovăieli în a spune cu toată gura că suntem membri UE și membri NATO și că e foarte bine. Nu înseamnă că sunt pro-Putin, dar nici nu sunt convinși că e bine că suntem membri UE sau NATO. Pentru mine, această șovăială este eliminatorie”, a spus Grindeanu.

Citește și UDMR ar putea fi interzis, prin lege. PSD a anunțat decizia: „E un ONG toxic, șovin și extremist!”

„Nu poți să faci proiecte majore fără finanțare europeană. Garantează vreunul de la AUR că se oprește Putin în Ucraina, dacă tot spun că nu e bun NATO? Asta sunt chestiunile grave. Chestiunile mai puțin grave sunt cele legate de un comportament semisălbatic. Eu așa ceva nu am văzut”, a explicat el.