PSD exclude o colaborare cu AUR. Alfred Simonis: Şi PRM a făcut scoruri bune, dar n-a guvernat niciodată

Alfred Simonis a comparat AUR cu PRM, partidul fondat de Corneliu Vadim Tudor, care a fost izolat mereu în Parlament de restul formaţiunilor şi a sugerat că unii dintre membrii acestei formaţiuni ar avea de-a face cu drogurile.

16 sept. 2023, 13:06
PSD exclude o colaborare cu AUR. Alfred Simonis: Şi PRM a făcut scoruri bune, dar n-a guvernat niciodată

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat, la Prima TV, că PSD exclude o colaborare politică cu AUR după alegerile parlamentare din 2024. Simonis compară AUR cu PRM, partidul fondat de Corneliu Vadim Tudor, care a rezistat în Parlament între 1992 şi 2008, fără a participa în mod substanţial la guvernare. PRM a făcut parte dintr-un singur guvern – Văcăroiu – unde a avut doar trei secretari de stat.

”AUR are o relaţie conflictuală cu toată lumea. Aţi văzut foarte clar poziţia exprimată vehement de primul-ministru şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu, că exclude categoric o formă de colaborare cu AUR. Din perspectiva mea, sunt în asentimentului domnului prim-ministru: exclud o colaborare cu cei de la AUR”, a spus Alfred Simonis, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV. 

Întrebat dacă exclude o colaborare cu AUR şi din 2024 încolo, Alfred Simonis a răspuns: ”Tocmai am spus. Nu mă refeream la mâine. Excludem o colaborare cu AUR”.

Ce spune Marcel Ciolacu despre o posibilă alianță PSD-AUR. Ce se întâmplă cu acordul semnat cu PNL
Alfred Simonis a comparat AUR cu PRM, partidul fondat de Corneliu Vadim Tudor, care a fost izolat mereu în Parlament de restul formaţiunilor. PRM a atins apogeul politic la alegerile parlamentare din 2000, când a obţinut peste 20%. În acelaşi an, Corneliu Vadim Tudor a ajuns în finala prezidenţială, unde a fost învins de Ion Iliescu.

”Un partid de tipul AUR, aşa cum a fost şi PRM o perioadă lungă – şi PRM a făcut scoruri bune, dar n-a guvernat niciodată. Şi eram în anii ’90, când democraţia era mai fragedă ca acum. Eu cred că nu există posibilitate ca cineva să se alieze cu AUR, pentru că asta ar însemna nu doar o poziţionare greşită în raport cu lumea occidentală, ci un regres substanţial al României”, a conchis Simonis.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, întrebat dacă parlamentarii ar ieşi pozitiv la un control anti-drog: Anumiţi parlamentari din spectrul extremist au atitudini ca şi cum n-ar ieşi bine la un astfel de control

Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă sunt parlamentari care ar ieşi pozitiv în cazul unui control anti-drog.

”E complicat să mă pronunţ cu privire la toţi parlamentarii, pentru că avem şi specimene în Parlament, cu preponderenţă într-un grup parlamentar extremist. Mi-aş dori ca toate (testele – n.r.) să iasă negative. Anumite comportamente, anumiţi parlamentari din spectrul extremist au atitudini ca şi cum n-ar ieşi bine la un astfel de control, dar nu vreau să fac acuzaţii nefondate, n-am elemente în acest sens”, a spus Alfred Simonis, la Prima TV.

Aceste pensii vor fi tăiate cu 20-25%. Legea, adoptată până la sfâşitul lunii septembrie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni, la deschiderea noului an şcolar, că a decis să includă subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

”Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel. Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale. În acelaşi timp, vreau să subliniez importanţa comportamentelor preventive şi responsabile. Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun”, a spus Klaus Iohannis