Ce spune Marcel Ciolacu despre o posibilă alianță PSD-AUR. Ce se întâmplă cu acordul semnat cu PNL

Urmează să intrăm într-un an de foc din punct de vedere electoral. În aceste momente se fac jocurile de culise și se stabilesc și consolidează alianțe importante. Iată ce spune Marcel Ciolacu despre o posibilă alianță PSD-AUR.

02 sept. 2023, 20:07
Ce spune Marcel Ciolacu despre o posibilă alianță PSD-AUR. Ce se întâmplă cu acordul semnat cu PNL
Ce spune Marcel Ciolacu despre o posibilă alianță PSD-AUR. Ce se întâmplă cu acordul semnat cu PNL

Marcel Ciolacu, președintele PSD, respinge posibilitatea unei alianțe cu AUR în timpul mandatului său ca lider al Partidului Social Democrat (PSD). Președintele PSD afirmă că nu a fost niciodată luată în considerare această opțiune.

Citește și: Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre pensiile românilor. ”Vor crește cu certitudine! Venim cu o lege a pensiilor până la sfârșitul anului”

În cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PSD de sâmbătă după amiază, când a fost întrebat dacă PSD ia în considerare o alianță cu AUR pentru alegerile de anul viitor, Marcel Ciolacu a declarat că o astfel de colaborare nu va avea loc cât timp el va fi la conducerea partidului.

„Nu am avut niciodată de gând şi nici nu luăm în calcul, în acest moment şi cred, mai mult ca sigur, cât timp sunt eu preşedinte al Partidului Social Democrat, o alianţă cu AUR”, a afirmat liderul social-democrat.

În schimb, PSD nu respinge posibilitatea unei alianțe cu PNL, fie înainte, fie după alegeri, lăsând liderii celor două partide aflate la guvernare să decidă în funcție de circumstanțe.

În 2024, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, România va găzdui alegeri simultane pentru Parlamentul European, primării, consilii locale și județene, Senat și Camera Deputaților, precum și alegeri prezidențiale în două tururi.

Deja, deputatul PNL Robert Sighiartău a exprimat opinia că vede posibilitatea ca PSD să formeze un guvern cu AUR începând din 2024.

”PSD are un joc murdar, dublu, apropo de coaliţie şi de parteneriat”, a declarat acesta.

Primarii din Crevedia și Caracal, excluși din PSD la cererea lui Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a cerut vot pentru excluderea primarului din Crevedia şi suspendarea sa din partid. Decizia a fost luată sâmbătă, la şedinţa PSD de la Parlament.În acest caz, s-a votat în unanimitate pentru excluderea din partid a primarului din Crevedia, Florin Petre. De asemenea, în aceeaşi şedinţă a PSD, primarul din Caracal, Ion Doldurea, a fost suspendat din PSD, tot la cererea lui Marcel Ciolacu, după exploziile de săptămâna trecută de la Crevedia.

În urmă cu o zi, vineri, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, declarase că l-a rugat personal pe Ion Dordulea să candideze la primăria din Caracal, pentru că este cel mai bun administrator.

Citește și: Marcel Ciolacu refuză vehement majorarea TVA-ului. Declarații oficiale după întânirile cu liderii europeni: „Eu am spus că nu sunt de acord”