PSD: Există bani pentru indexarea pensiilor

PSD contrazice declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la posibilitatea indexării pensiilor în 2012 şi spune că efortul bugetar ar fi de 460 de milioane de euro, adică 0,4% din PIB.

RomaniaTV.net
17 nov. 2011, 11:45
PSD: Există bani pentru indexarea pensiilor

Senatorul PSD, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat joi, potrivit Agerpres, că, dintr-o discuţie avută cu specialiştii departamentelor PSD şi dintr-o reevaluare făcută, „s-a dovedit că există bani pentru pensii”.

Vasilescu a arătat că  important este ca banii să fie bine gestionaţi pentru că, până la urmă, „pensiile oamenilor nu sunt nişte ajutoare sociale pe care le dă sau nu guvernul”.

„Este obligatoriu să se plătească pensiile, având în vedere faptul că este un drept de proprietate şi că persoanele respective au contribuit ani de-a rândul la bugetul de stat pentru a benefica pentru aceste pensii”, a precizat senatorul PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că, indiferent de rezultatul sesizării de către Opoziţie la Curtea Constituţională a proiectului de act normativ care vizează îngheţarea pensiilor şi salariilor în 2012, realitatea este că „bani nu există”.

„Depinde care va fi rezultatul la CCR, eu vă pot spune însă că, indiferent care este rezultatul la CCR, bani nu există, dacă ar exista, s-ar plăti, până la urmă toţi trebuie să înţelegem că nu mai putem trăi împrumutând bani pentru consum”, a spus şeful statului, la postul public de radio, întrebat dacă va promulga legea care face referire la îngheţarea pensiilor şi salariilor în 2012.