PSD: Guvernul Orban taie prin OUG salariile românilor cu 12% sub masca unui ajutor dat marilor firme

Social Democraţii susţin faptul că Guvernul PNL taie prin intermediul ordonanţei de urgenţă salariile românilor cu un procent de 12%, deoarece asta înseamnă adoptarea modelului german de program flexibil, prin care companiile pot reduce programul la jumătate, primind o subvenţie de la stat.

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 10:08
PSD: Guvernul Orban taie prin OUG salariile românilor cu 12% sub masca unui ajutor dat marilor firme

Politicieni din PSD au explicat prin intermediul unui postări ce înseamnă modelul german de program flexibil, susţinând faptul că PNL a făcut un cadou marilor corporaţţii pe spinarea salariaţilor cu cele mai mici venituri din ţară.

Citeşte şi: PSD a decis candidaţii pentru două sectoare din Capitală. Neculai Onţanu – la Sectorul 2, Aurelian Bădulescu – la Sectorul 3

„Guvernul PNL taie prin ordonanţă de urgenţă salariile românilor cu 12%, o recunosc importanţi consultanţi din economia privată! Asta înseamnă adoptarea modelului german de program flexibil, ce permite companiilor să reducă la jumătate norma de lucru a angajaţilor, primind o subvenţie de la stat”, a completat sura menţionată.

„1,3 milioane de români plătiţi cu salariul minim pe economie pierd o oră plătită de muncă în fiecare zi. Prin OUG, PNL tocmai a făcut un frumos cadou marilor corporaţii pe spinarea salariaţilor cu cele mai mici venituri”, arată o postare joi pe pagina de Facebook a PSD.

În concluzie, susţine PSD, Cabinetul Orban face o tăiere de salarii ascunsă sub masca unui ajutor pentru marile companii.

„Practic, Guvernul Orban operează o tăiere de salarii ascunsă sub masca unui ajutor dat marilor firme pentru a-şi flexibiliza programul de lucru. Iată esenţa gândirii economice liberale: totul pentru bogaţi, pe banii săracilor!”, mai indică postarea pe reţeaua de socializare.