PSD îi cere lui Nicolae Ciucă să renegocieze măsurile energetice asumate prin PNRR: „Dacă Germania poate, ar trebui să poată şi România”

PSD solicită premierului Nicolae Ciucă să renegocieze măsurile energetice pentru România asumate prin PNRR.

24 oct. 2022, 22:19
PSD îi cere lui Nicolae Ciucă să renegocieze măsurile energetice asumate prin PNRR: „Dacă Germania poate, ar trebui să poată şi România”

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a cerut luni, premierului Nicolae Ciucă ca în cadrul vizitei sale de la Bruxelles, să renegocieze măsurile energetice pentru România asumate prin PNRR.

Citește și PSD vrea o ședință de urgență a coaliției după demisia lui Vasile Dîncu din fruntea Ministerului Apărării: „Nu facem trocuri!”

„Este inacceptabil să-ţi asumi că la finalul acestui an se vor închide încă două grupuri energetice pe cărbune, la Turceni şi Rovinari, 660 MW, sperând că la un moment dat, în următorii ani, se vor deschide nişte grupuri pe gaze. Cei care au întocmit PNRR în materie de energie au dovedit că nu cunosc realitatea (…). România nu îşi poate permite în acest context geopolitic să renunţe la încă 660 Mwatt”, a spus Daniel Zamfir.

Social-democratul a menționat faptul că centralele pe care Ministerul Energiei s-au angajat să le închidă au cele mai înalte standarde economice internaţionale.

„Nu există nicio diferenţă între centralele Rovinari şi Turceni şi alte centrale din Germania, Polonia şi alte ţări. Toate centralele pe cărbune corespund condiţiilor de mediu şi au avizele necesare pentru o funcţionare foarte bună”, a afirmat Preşedintele Comisiei economice din Senat.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea a subliniat că Germania are termenul de închidere în anul 2035 şi are „un mix energetic” din punct de vedere al ponderii materiilor prime folosite, comparabil cu al României.

„Dacă Germania poate, ar trebui să poată şi România”, a spus Radu Oprea.

Citește și PNL vrea un ca PSD să vină cât mai repede cu o propunere serioasă pentru Ministerul Apărării. Alina Gorghiu:„Nu ne putem permite să tragem de timp”