PSD vrea o ședință de urgență a coaliției după demisia lui Vasile Dîncu din fruntea Ministerului Apărării: „Nu facem trocuri!”

PSD a cerut convocarea de urgență a unei ședințe a coaliției de guvernare, după demisia lui Vasile Dîncu din fruntea Ministerului Apărării. Potrivit purtătorului de cuvânt aș PSD, această ședință este posibil să aibă loc marți.

24 oct. 2022, 21:03
PSD vrea o ședință de urgență a coaliției după demisia lui Vasile Dîncu din fruntea Ministerului Apărării: „Nu facem trocuri!”

Conducerea PSD a solicitat luni, o ședință de urgență a coaliției de guvernare pentru a discuta despre numirea unui nou ministru în fruntea Ministerului Apărării, care să îl înlocuiască pe Vasile Dîncu.

Citește și Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării Naționale. Premierul Ciucă a preluat interimatul

„La Biroul Permanent Naţional am avut informarea pe care ne-a făcut-o Vasile Dîncu referitor la demisia pe care a prezentat-o astăzi. Ne-a spus foarte clar că nu a primit nicio critică oficială şi că nu i-a solicitat nimeni demisia, dar că dumnealui consideră că este motivată această demisie în acest moment. Care ar fi paşii următori: decizia pe care a luat-o Biroul Permanent Naţional al PSD este ca să solicităm de urgenţă convocarea unei şedinţe a coaliţiei pentru a avea o discuţie, iar apoi un Consiliu Politic Naţional pentru perioada următoare. (…) Este nevoie de o şedinţă în coaliţie pentru a limpezi discuţiile care au avut loc în spaţiul public în această perioadă”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, la sediul central al partidului.

Radu Oprea a anunțat că şedinţa coaliţiei este posibil să aibă loc marţi, pentru că premierul Nicolae Ciucă va pleca la Bruxelles.

„În acelaşi timp, solicitarea pe care a făcut-o astăzi de dimineaţă PSD, ca premierul Ciucă să ocupe funcţia interimară de ministru al Apărării, deja s-a şi întâmplat. Drept urmare, având în vedere trecutul profesional al premierului de ministru al Apărării şi de şef al Statului Major, ne dă garanţiile că în această perioadă Ministerul Apărării are o conducere care ştie şi înţelege exact dimensiunea geopolitică şi contextul geopolitic de astăzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Social-democratul a subliniat faptul că în şedinţa de luni a partidului nu s-a discutat despre numele unor posibili candidaţi pentru Apărare.

Totodată, Radu Oprea a respins zvonurile conform cărora PSD vrea să renunțe la portofoliul de la Apărare și să îl cedeze PNL în schimbul portofoliului de la Interne.

„Nu facem trocuri”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Citește și Marcel Ciolacu, prima reacţie după demisia lui Dîncu: „I-am solicitat premierului să preia interimatul. Trebuie să asigurăm stabilitatea pe flancul estic”