PSD: Iohannis să spună dacă a știut sau nu de condamnarea penală a lui Cîțu

Social-democrații îi cer președintelui Klaus Iohannis să spună clar dacă a avut sau nu cunoștință de condamnarea lui Florin Cîţu la momentul numirii în funcția de prim-ministru.

13 aug. 2021, 12:59
PSD: Iohannis să spună dacă a știut sau nu de condamnarea penală a lui Cîțu

Social-democraţii fac presiuni pentru demiterea premierului Florin Cîţu.

„PSD solicită președintelui Klaus Iohannis să confirme sau să infirme dacă a avut cunoștință de condamnarea penală a lui Florin Vasile Cîțu în momentul în care l-a desemnat pentru funcția de prim-ministru al României. Această clarificare în fața opiniei publice este absolut necesară având în vedere că președintele Klaus Iohannis a girat personal desemnarea lui Florin Cîțu în funcția de premier, în pofida faptului că partidul care l-a propus a pierdut alegerile de anul trecut.

Citeşte şi: Detalii uluitoare din dosarul penal al lui Florin Cîţu, deschis în SUA. Actualul premier, depistat cu alcoolemie dublă faţă de limita legală. A fost înscris „Drinking Drivers Program”

Dacă a știut de această condamnare penală a lui Florin Cîțu, atunci președintele Iohannis are obligația să explice opiniei publice de ce a încălcat principiul asumat personal de a nu desemna în funcția de premier o persoană condamnată penal, „indiferent de la cine vine propunerea”.

Dacă, dimpotrivă, nu a avut cunoștință de condamnarea penală a lui Cîțu în momentul desemnării, atunci este obligatoriu ca președintele să anunțe public pe cine va trage la răspundere pentru această breșă majoră de securitate națională, care a permis ca o persoană cu o astfel de vulnerabilitate majoră să ajungă în fruntea Guvernului României”, a transmis PSD într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă, ipoteză bombă în scandalul arestării lui Florin Cîţu: Tot acest scandal vine de la domnul Ciucă, pe care mulți îl vor premier

Social-democraţii precizează că în cazul lui Cîţu nu este vorba doar despre „o simplă amendă de circulaţie” şi a fost încarcerat „pentru infracțiuni care sunt sancționate penal inclusiv de legislația românească”.

„Referitor la propaganda susținătorilor lui Cîțu care încearcă din răsputeri să insinueze că ar fi fost doar o simplă amendă de circulație, PSD subliniază că faptele pentru care a fost încarcerat Florin Cîțu sunt infracțiuni care sunt sancționate penal inclusiv de legislația românească. Caracterul penal al sancțiunii decurge chiar din pedeapsa cu închisoarea pe care a primit-o actualul premier al României”, conchide PSD.

 

Biroul de presă al PSD