PSD îşi anulează mega-mitingul programat pentru miercuri la Romexpo

PSD anulează mitingul programat pentru miercuri, la Romexpo, la care erau aşteptaţi peste 100.000 de oameni, anunţă România TV. Surse social-democrate citate de România TV au precizat că se pregăteşte o manifestaţie mai mare pentru perioada următoare, fără a avansa o dată precisă.

RomaniaTV.net
15 mai 2019, 13:59
PSD îşi anulează mega-mitingul programat pentru miercuri la Romexpo

„PSD a hotărât ca săptămâna viitoare, ultima săptămână de campanie, să desfăşurăm activităţi în ţară. Considerăm că bucureştenii sunt oameni informaţi, iar un miting de asemenea proporţii în centrul Bucureştiului l-ar fi blocat, pentru că noi aducem de zece ori mai mulţi oameni decât poate să aducă PNL în Capitală şi nu am dorit asta. Tocmai de aceea aveam ca variantă Romexpo. Ne-am hotărât să facem mitinguri în ţară: va fi pe 18 mai la Târgovişte, deci nu există posibilitatea ca PSD să nu facă mitinguri. Dar în zona capitalei nu am dorit să irităm bucureştenii cu un miting care să blocheze oraşul în plină campanie”, a declarat Daniel Savu, la România TV.

Informaţia a fost confirmată şi de secretarul General al PSD, Codrin Ștefănescu.

„Ne-am consultat cu colegii din țară și am hotărât să anulăm mitingul din următoarele motive: Am hotărât ca săptămâna viitoare să ne ocupăm strict de activitățile de campanie din teritoriu luând în considerare că foarte multe județe au pe 21 și 23 ultimele întâlniri zonale, cu mulți primari. Apoi, ar fi dorit colegii noștri un miting uriaș la București, în Piața Victoriei, asta se putea doar în weekend pentru că în cursul săptămânii nu dorim să aducem un disconfort bucureștenilor. Un al treilea motiv este că toată lumea rămâne în dispozitiv, astea sunt motivele care ne-au determinat să anulăm mitingul”, a declarat Codrin Ștefănescu, pentru G4Media.ro.

Acesta a mai spus că se va ţine mitingul din Târgoviște, de sâmbătă, iar săptămâna viitoare vor avea loc ultimele pregătiri cu activiștii de partid înaintea alegerilor europarlamentare.

„Toată lumea rămâne în dispozitiv în teritoriu pentru că săptămâna viitoare vor avea loc și ultimele pregătiri cu toți activiștii de partid si cu toți responsabilii de zonă. Analizând toate aceste aspecte, am hotărât să anulăm mitingul de la București, nu pe cel de la Dâmbovița, din Târgoviște, de pe 18, care rămâne conform programului în vigoare. Vom participa cu toții acolo”, a mai spus secretarul general PSD.

Social-democrații au fost întâmpinați cu proteste la mitingurile electorale organizate în ultimele săptămâni în țară, mii de manifestanţi huiduindu-i pe liderii PSD la Iaşi sau la Galaţi. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii cabinetului său au fost huiduţi în timpul vizitelor în ţară.