PSD: „Klaus Iohannis nu se poate spăla pe mâini de rezultatele guvernului său”. Acuzaţii grave la adresa Guvernului Orban

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, îi reproşează preşedintelui Klaus Iohannis că "nu se poate spăla pe mâini de rezultatele guvernului său, de jaful făcut în timp ce românii stăteau în case, de distrugerea premeditată a economiei, de suferintele provocate românilor lăsaţi în afara spitalelor". Reacţia vine după ce şeful statului a anunţat că a transmis Parlamentului informarea privind starea de urgenţă instituită pe întreg teritoriu al României, prin decretele din 16 martie şi 14 aprilie. Preşedintele a făcut apel la colaborare loială între instituţiile fundamentale ale statului şi a făcut apel la Parlament să adopte urgent măsurile care să protejeze oamenii.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 11:27
PSD: „Klaus Iohannis nu se poate spăla pe mâini de rezultatele guvernului său”. Acuzaţii grave la adresa Guvernului Orban

„Am urmărit declaraţia preşedintelui în care îşi aducea şie-şi omagii pentru modul în care a gestionat România în timpul pandemiei, aducea laude Guvernului Orban pentru acelaşi lucru şi în acelaşi timp acuza greaua moştenire pe care a preluat-o de la PSD. Situaţia este următoarea: 614 cazuri noi astăzi, 555 de cazuri ieri, acesta este rezultatul gestionării crizei sanitate de către guvernul de specialişti pus de preşedintele Iohannis. Numărul de teste la un milion făcute până acum în România este de 42.000. Prin comparaţie, de exemplu, Lituania a făcut 166.000 de teste la un milion de locuitori. Avem cele mai multe decese din Europa Centrală şi de Est, 95 la un milion. Prin comparaţie, Polonia, o ţară similară României, are doar 41 de morţi la un milion de locuitori. Din perspectivă economică spunem doar o cifră: până în acest moment avem peste un milion de oameni şomeri sau cu contractele de muncă suspendate. Indiferent cât încearcă acum preşedintele să dea vina pe toată lumea, pe români, pe clasa politică, pe parlament, pe greaua moştenire, Klaus Iohannis nu se poate spăla pe mâini de rezultatele guvernului său, de jaful făcut în timp ce românii stăteau în case, de distrugerea premeditată a economiei, de suferintele provocate românilor lăsaţi în afara spitalelor”, a spus Lucian Romaşcanu.

Social-democratul îi reproşează şefului statului că nu a ieşit public „să-i tragă de mânecă pe liberali când furau cu nesimţire prin contracte cu maşti, combinezoane, echipamente de protecţie, dezinfectaţi”, „când chefuiau la Guvern în dispreţul tuturor regulilor impuse românilor, sfidând o ţară întreagă”, „nici măcar acum când România este transformată de Guvernul său în oaia neagră a Europei”, „atunci când refuzau mâinile întinse de Opoziţie pentru dialog în vederea gestionării în comun a pandemiei”.

„Este ruşinos că după opt luni de guvernare să dai vina tot pe greaua moştenire”, mai spus Lucian Romaşcanu.