PSD Mehedinţi va trebui să îndepărteze afişele electorale ce conţin sigla USL

Vice-liderul PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, a declarat vineri, pentru Agerpres, că va respecta decizia Biroului Electoral Judeţean de a îndepărta din locurile publice afişele electorale care conţin semne şi grafisme referitoare la USL.

RomaniaTV.net
09 mai 2014, 18:44
PSD Mehedinţi va trebui să îndepărteze afişele electorale ce conţin sigla USL

‘Ne vom conforma, nu avem alternativă. Din păcate, eu nu cunosc în ce zonă sunt aceste afişe electorale considerate ilegale’, a afirmat Georgescu.

La rândul său, preşedintele liberalilor mehedinţeni, Virgil Popescu, a precizat că un afiş cu sloganul ‘USL trăieşte!’ se află expus chiar pe un geam al sediului PSD de pe strada Traian din Drobeta Turnu Severin.

El a spus că PNL va sesiza Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi dacă până luni, 12 mai, afişele cu USL, menite a crea confuzie în rândul alegătorilor, nu vor fi îndepărtate din spaţiul public.

Filiala Mehedinţi a Partidului Naţional Liberal (PNL) a sesizat Biroul Electoral Judeţean (BEJ), reclamând utilizarea ilegală de către Alianţa PSD-UNPR-PC a semnului electoral şi denumirii Uniunii Social Liberală.

Potrivit lui Popescu, BEJ a admis plângerea şi a constatat că Alianţa electorală PSD-UNPR-PC nu are dreptul să folosească însemnele Uniunii Social Liberale sub forma acronimului USL, întrucât acestea pot crea confuzie în rândul electoratului.