PSD merge la miting, deşi Ponta are „nişte reţineri”

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că are "nişte reţineri" faţă de organizarea unui miting şi a unui marş de protest de către USL în Capitală, dar a anunţat că PSD va participa la manifestaţie.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 09:24
PSD merge la miting, deşi Ponta are „nişte reţineri”

Ponta a precizat că mitingul şi marşul de protest nu vor fi organizate de PNL, ci de către USL.

„PSD participă la miting, care nu e organizat de PNL, e organizat de USL”, a spus Ponta. Liderul PSD a spus că va fi în primele rânduri, alături de liderul PNL Crin Antonescu.

„Sigur că suntem împreună, chiar dacă eu am nişte reţineri şi nişte întrebări pe care le-am discutat cu colegii mei. Nu-mi las colegii indiferent ce se întâmplă. Nici ei nu m-au lăsat pe mine, nici eu pe ei. Mergem împreună până la capăt”, a spus Ponta.

Întrebat despre reţinerile sale privind participarea PSD la miting, Ponta a precizat că este vorba despre faptul că „oamenii au ieşit în stradă pentru că vor schimbarea regimului Băsescu”.

„Nu vreau să-i dezamăgim. Eu în această perioadă, prefer să-i ascult foarte mult pe oameni şi să vorbesc mai puţin. Dincolo de a protesta, avem obligaţia de veni cu soluţii politice: guvern de tehnocraţi şi alegeri”, a subliniat Ponta.

La rândul său, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că manifestaţia pe care opoziţia o va organiza în Capitală va fi una complementară protestelor de până acum.

„Am anunţat de la bun început că, deşi solidari cu protestatarii şi cu revendicările lor, nu dorim să amestecăm lucrurile. Am vorbit că şi noi vom organiza o manifestaţie de protest, care este asumată, care este una a opoziţiei, care este complementară, are aceleaşi obiective cu manifestaţia spontană din piaţă, dar care nu încearcă nici să o înghită, nici să i se suprapună, nici să o confişte”, a sublinat Antonescu.

Liderul PNL a mai spus că este foarte clar că protestatarii nu au ieşit pentru un partid sau pentru un om politic, ci au ieşit pentru a cere demisia lui Traian Băsescu, a Cabnetului Boc şi alegeri anticipate.

Liderii USL s-au reunit miercuri, la ora 11.00, pentru a discuta despre întâlnirea cu premierul Emil Boc, dar şi în ceea ce priveşte organizarea unui miting şi a unui marş de protest joi, în Capitală.

La ora 13.00,  liderii USL se vor întâlni, miecuri, la Parlament, cu premierul Emil Boc şi cu liderii coaliţiei de guvernare. Discuţiile vor viza situaţia politică şi socială.

Întâlnirea cu liderii USL a fost stabilită prin discuţii telefonice individuale cu preşedinţii PSD şi PNL, dar probabil nu ar fi avut loc chiar miercuri dacă în ultimele zile nu ar fi fost organizate mai multe acţiuni de protest, a declarat, marţi seara, liderul PDL, premierul Emil Boc.

PNL a depus marţi la Primăria Capitalei o solicitare pentru a organiza joi un miting de protest.

Conducerea PC a decis marţi să se alăture PNL, în calitate de membru al ACD, la mitingul de protest.

Constantin a spus că acţiunea pleacă de la presiunea organizaţiilor locale de a veni la Bucureşti pentru a se alătura PNL într-o „acţiune decuplată de ceea ce se întâmplă în Piaţa Universităţii”.

Conducerea PNL l-a mandatat, luni, pe preşedintele liberal Crin Antonescu să discute în USL organizarea unui „amplu miting” şi a unui marş de protest în Bucureşti, în zilele următoare.