PSD, nemilos cu Guvernul pentru că nu alocă bani pentru tineri în PNRR. „Românii vor fi lipsiți iar de creștere economică, pensii, salarii și alocații pentru copii”

Reprezentanţii PSD susţin că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este "copie" a planului de austeritate "prin care Guvernul Boc, alături de Băsescu, a găsit de cuviință să taie de-a valma, salarii, pensii și alocații pentru a trece peste criza economică".

26 mai 2021, 21:50
PSD, nemilos cu Guvernul pentru că nu alocă bani pentru tineri în PNRR. „Românii vor fi lipsiți iar de creștere economică, pensii, salarii și alocații pentru copii”

Deputatul PSD Bogdan Ivan Gruia a semnalat faptul că Guvernul Cîţu a prevăzut „zero euro alocări pentru proiecte de tineret”.

„Copie cu planul prin care Guvernul Boc, alături de Băsescu, a găsit de cuviință să taie de-a valma, salarii, pensii și alocații pentru a trece peste criza economică, prin acest PNRR al guvernării Cîțu, românii vor fi lipsiți iar de creștere economică, pensii, salarii și alocații pentru copii. Timp de 5 ani, în care costul pentru un trai decent va fi tot mai mare!
Veniturile vor rămâne aceleași, impozitele vor fi mărite, iar prețul alimentelor și al altor bunuri va crește! Cine va plăti acest cost? Românii cu venituri mici și medii din clasa de mijloc!

Sunt revoltat de ura pe care ”Guvernul meu” ne-o arată nouă, tinerilor, cu 0 (ZERO) euro alocări pentru proiecte de tineret! Conform draft-ului acestui plan, bâlbâit evident și refuzat de două ori până acum de CE, tinerii vor avea șansa să o ia de jos și să rămână tot acolo!”, a scris deputatul Bogdan Ivan Gruia, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a PSD.

Citeşte şi: EXCLUSIV: Mihai Tudose desconspiră planurile Guvernului pentru împrumuturile UE: „Avem 30 de miliarde de dat înapoi, vor fi 45 de miliarde de dat înapoi”

PSD critică îngheţarea pensiilor şi creşterea vârstei de pensionare. „Oamenii nu vor apuca să își încaseze pensiile pentru care au plătit o viață întreagă”

„La fel și bunicii noștri. Vor vedea neputincioși cum mărirea drepturilor lor este amânată sistematic. Până când? Până se sting? Oricum dacă vă iese planul meschin și măriți vârsta de pensionare, oamenii nu vor apuca să își încaseze pensiile pentru care au plătit o viață întreagă!

Un pensionar care a avut salariul mediu a contribuit la stat cu 565.000 de lei, de-a lungul a 35 de ani de muncă. Ca să își încaseze toți banii cotizati acesta ar trebui să trăiască 94 de ani! Când speranța de viață în România e de 72. Este furt legalizat, domnilor guvernanți!
PNRR, în această formă de dreapta, vorbește despre digitalizare și protecția mediului, elemente cu care sunt de acord. Dar aceste lucruri nu se pot face cu un popor cu venituri la limita subzistenței”, a mai precizat deputatul social-democrat.

Bogdan Ivan Gruia, deputat PSD: „Faci digitalizare fără să iei în calcul zonele neelectrificate”

„Faci digitalizare fără să iei în calcul zonele neelectrificate sau fără semnal pentru telefonul mobil. Vrei tu USR, (Uniunea Sărăcim România), ca din pensia aia amărâtă să-și ia mătușa Maria telefon de ultimă generație renunțând la medicamente și pâine?

Cum vrei tu coaliție, în virtutea PNRR-ului tău, să protejeze tinerii mediul prin reducerea emisiilor de carbon? Să-și ia mașini electrice, nu? Din ce bani? Din ajutorul de șomaj? Din alocația copiilor care oricum spune domnul Orban că nu va crește? Din afacerile închise?

Avem oameni în țara asta cu venituri extrem de mici. Care supraviețuiesc de pe o zi pe alta și noi încercăm programe-pilot pentru introducerea rețelei de gaze în amestec cu hidrogen? Sau facem doar hârtii și studii de sute de milioane de euro?

Românii au nevoie de proiecte și investiții concrete care să relanseze economia, și să le aducă oamenilor mai mulți bani în buzunar. Ce au primit din partea voastră? Bâlbe, scuze și povești! Ați putea mai bine să mergeți la Stand-up comedy. Unul de plâns, nu de râs!””, a mai spus parlamentarul social-democrat.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu aruncă bomba pentru românii cu centrală pe gaze. Se anunţă dezastru: Vei plăti o taxă de mediu, la Uniunea Europeană, pentru că poluezi