PSD nu mai face scut în jurul lui Şova. Dragnea: Am solicitat colegilor să lăsăm judecătorul să decidă

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a solicitat colegilor senatori "să lase" judecătorul să decidă în cazul senatorului Dan Șova, urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă într-un dosar ce vizează fapte comise inclusiv în perioada în care Şova a fost ministru.

RomaniaTV.net
29 nov. 2015, 12:22
PSD nu mai face scut în jurul lui Şova. Dragnea: Am solicitat colegilor să lăsăm judecătorul să decidă

Liviu Dragnea a apreciat că în astfel de cazuri lucrurile trebuie să fie lămurite de un judecător, nu de parlamentari, despre care spune că nu ar trebui să aibă imunitate pentru fapte penale. „Am solicitat foarte clar colegilor senatori să lăsăm judecătorul să decidă. Eu sper că marea majoritate a colegilor senatori vor ține cont de această decizie politică, care, dincolo de chestiunea personală a domnului Dan Șova, nu vreau să mai aibă efecte asupra partidului nostru în special”, a precizat Dragnea.

„Am mai spus în câteva rânduri că, în opinia mea, dacă vom reuși să votăm, să aprobăm modificarea Constituției, o să insist să scoatem imunitatea parlamentară de acolo (…) Până la urmă trebuie să avem această atitudine, să lăsăm judecătorul să decidă. Sigur, politic am stabilit, susținem aceste cereri. Parlamentarii trebuie să facă legi în această țară, acesta este rolul principal al parlamentarilor”, a mai spus Dragnea.

Senatorii juriști au întocmit, marți, un raport favorabil în cazul cererii privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a social-democratului Dan Șova. Iniţial votul privind ridicarea imunităţii lui Dan Şova urma să aibă loc pe 2 decembrie, însă acesta a fost amânat cu o zi, potrivit unui anunţ făcut de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Dan Şova este urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă. Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.


loading...
Partenerii noștri