PSD nu votează Guvernul minoritar Cioloş. Marcel Ciolacu: „Decizia e clară. Mergem la Parlament”

Marcel Ciolacu a convocat, miercuri, o şedinţă la PSD pentru a stabili dacă parlamentarii social-democraţi vor acorda votul de încredere Guvernului minoritar propus de Dacian Cioloş.

20 oct. 2021, 10:09
PSD nu votează Guvernul minoritar Cioloş. Marcel Ciolacu: „Decizia e clară. Mergem la Parlament”

PSD nu votează Guvernul minoritar Cioloş. Anunţul a fost făcut de Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat.

„Decizia luată de Biroul Permanent Naţional a PSD este una luată în unanimitate, aceea de a nu vota astăzi Guvernul Cioloş. Decizia e clară. Mergem la Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Cu ce să mă aibă la mână Iohannis? Ar însemna că el m-a rugat să-l dau jos pe Cîţu”

PSD a anunţat încă de marţi că ia o decizie finală în privinţa modului în care se vor acţiona parlamentarii social-democraţi, în urma unei şedinţe a conducerii partidului organizată cu o oră înainte de întrunirea plenului reunit. Liderii PSD au anunţat, însă, în mai multe rânduri, că nu vor vota un Guvern propus de Dacian Cioloş.

„Acest Guvern are foarte mari şanse să pice în Parlament cu cel mai mare număr de voturi. Cred că Cioloş o să bată recordul lui Cîţu, care a picat deja cu cel mai mare număr de voturi. (…) Dacă nu au găsit pe altcineva mai bun decât Mihăilă şi Voiculescu, că mă gândesc că domnul Voiculescu a refuzat şi şi-a pus pupila, e de plâns. Atât timp cât vii cu doamna Mihăilă la Sănătate, cu Năsui, cu toţi ceilalţi care şi-au dat măsura competenţei în acest an în care au fost la guvernare, cred că lucrurile sunt evidente. (…) În şedinţa Biroului Politic Naţional se va decide dacă parlamentarii partidului participă sau nu la şedinţa de plen comun. În principiu, decizia noastră este că nu votăm acest Guvern”, a declarat prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, conform Agerpres.

Marcel Ciolacu desființează planul lui Dacian Cioloș de a reveni la guvernare, fiind convins că nu are nicio șansă să treacă de Parlament.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „O săptămână pierdută = 2.000 de morți: asta înseamnă ambiția lui Cioloș de a propune o ciornă de Guvern cu șanse ZERO să treacă prin Parlament!”