Marcel Ciolacu: „Cu ce să mă aibă la mână Iohannis? Ar însemna că el m-a rugat să-l dau jos pe Cîţu”

Preşedintele Marcel Ciolacu a participat la prima ediţie a noii emisiuni a lui Florin Călinescu, în cadrul căreia a declarat că PSD a fost singurul partid care a prevăzut dezastrul la care va duce pandemia de Covid şi a propus un specialist pentru postul de premier, în persoana lui Alexandru Rafila.

19 oct. 2021, 20:48
Marcel Ciolacu: „Cu ce să mă aibă la mână Iohannis? Ar însemna că el m-a rugat să-l dau jos pe Cîţu”

Marcel Ciolacu s-a arătat dezamăgit de faptul că Dacian Cioloş, premierul desemnat de Klaus Iohannis, a propus-o pentru Ministerul Sănătăţii pe Ioana Mihăilă, cea care a fost ministru şi în guvernul Cîţu, despre care spune că nu a luat nicio măsură de prevenţie în aşteptarea valului 4 al pandemiei.

„Totusi, situatia e una tragica, nu poti sa vii cu aceeasi nominalizare la Sanatate, dar ma rog, fiecare partid isi face politica de cadre.”, a spus Ciolacu.

Preşedintele PSD a declarat că propunerea de premier a social-democraţilor ar fi fost şi la aceste consultări tot Alexandru Rafila şi a spus că abordarea campaniei de vaccinare din România a fost una greşită. De asemenea, Ciolacu a declarat că susţine interdicţiile pentru persoanele nevaccinate.

„Am si facut propunerea. Nu trebuie privit doar in ziua respectiva. Noi, dupa ce am castigat alegerile, am fost pentru prima data la preşedinte nu cu propunerea sefului partidului, ci cu domnul Alexandru Rafila. Noi am lasat specialistii sa se exprime. Ambasadoarea Suediei mi-a si spus ca primele emisiuni TV pe care le-au facut pe tema vaccinului au fost despre efectele secundare, au avut o abordare franca. Primul drept pe care il avem e dreptul la viata sau dreptul sa ju avem certificat? Eu am drept la viata, iar daca nu te vaccinezi, intri in anumite rigori si restrictii. Daca eram la putere, am fi fost mai aspri. Cum sa stii ca vine valul 4, nu 1, 2 sau 3, si tu sa nu ai medicamente si sa faci concerte si congrese cu zeci de mii de oameni? Oamenii normal ca simt o frustrare si nu mai respecta nimic.

Domnul Rafila a mai lucrat, cunoaste bine aceste aspecte. Atat dansul, cat si domnul Cercel sunt recunoscuti international. Nu poti sa apari nici ca presedinte, nici ca premier, sa anunti masuri, sa vorbesti despre pandemie, iar tu sa nu ai un specialist langa tine. Banii se gasesc, in functie de prioritatile pe care ti le fixezi. De criza economica mai treci, mai intervine statul, dar mortii nu ii mai aduce nimeni.”, a spus Marcel Ciolacu la Prima TV.

Marcel Ciolacu: „Lucrurile funcţionează bine în noul PSD, am câştigat ultimele alegeri”

Preşedintele PSD a fost ironic la adresa guvernului demis şi a premierului Cîţu.

„Nu exista exemple de urmat. Ca oameni politici, toti, nu am avut capacitatea de a scoate in fata oamenii de urmat. Speram sa nu dam o tulpina noua in Europa, tulpina Citu. PSD are o strategie pe sanatate, am avut-o si la consultarile din decembrie, am prezentat-o si acum.”, a adăugat Ciolacu.

Întrebat dacă preşedintele Iohannis îl are cu ceva la mână, zvon vehiculat intens de adversarii politici, Marcel Ciolacu a negat categoric şi a şi explicat de ce nu este posibil.

„Nu are cu ce sa ma aiba la mana Iohannis. M-a rugat sa-l dau pe Citu jos, daca ma ghidoneaza, nu? Parerea mea este ca trebuie suspendat presedintele. Nu ar trebui un guvern? Eu de felul meu sunt mai linistit si iau deciziile politice in interiorul partidului. Daca ne uitam la scorurile electorale, inseamna ca lucrurile functionesza in noul PSD, am castigat ultimele alegeri. 35 e mai mare decat 30, nu? Matematica e o stiinta fixa.”, a replicat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a spus că nu s-a discutat încă în PSD cine va fi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 2024, dar cel mai probabil nu va fi el, explicând şi care este raţiunea.

„Cred ca presedintele partidului radicalizeaza cel mai mult. O sa facem niste alegeri interne, ceea ce nu s-a facut pana acum, si se va desemna exact pe cine vor prefera membrii, primarii, ca de acolo vine forta partidului.”, spune liderul PSD.

Preşedintele social-democrat a vorbit şi despre viaţa de familie şi a declarat că nu are multe proprietăţi, preferând ca în Bucureşti să locuiască cu chirie.

„Nu ne plangem, dar traim din salariu. Pe copil nu l-am lasat si la Cluj la Medicina. Am inteles ca vrea sa scape de la parinti de acasa, dar la Cluj era departe, acum sa ne mai chinui si pe avioane… mai repede ne vedeam la Viena. E un copil extraordinar, o sa fie medic. Are pasiuni, gateste, iar iubita lui picteaza, sunt nste copii extraordinari. Eu n-am d-astea cu proprietatile, cu cumparaturile, eu prefer sa platesc chirie. Mai merg si eu sa-mi cumpar haine, mai fac terapie prin shopping, mai comand si pe net. Mai greu cu incaltamintea, ca port numar mare.”, a încheiat Ciolacu.

Citeşte şi: Dacian Ciolos, după audierile miniştrilor USR: Din păcate, am văzut că se votează pe falii politice şi pe sigle de partid