PSD propune majorarea cu 200 lei a salariului net. Firea: Se are în vedere necesitatea ca oamenii să poată face față, cât de cât, avalanșei scumpirilor

PSD insistă ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net. Senatorul Gabriela Firea a explicat că propunerea PSD "similară cu cerințele marilor sindicate, are în vedere necesitatea ca oamenii să poată face față, cât de cât, avalanșei scumpirilor".

22 sept. 2021, 09:37
PSD propune majorarea cu 200 lei a salariului net. Firea: Se are în vedere necesitatea ca oamenii să poată face față, cât de cât, avalanșei scumpirilor

Senatorul Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD, anunţă că PSD a propus o creștere a venitului cu aproape 15%, aproape dublu față de varianta guvernului.

„Ei cu bătălia pe funcții, noi cu problemele oamenilor! Insistām ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net, bani care să rămână efectiv în buzunarul oamenilor. Ar însemna o creștere a venitului cu aproape 15%, aproape dublu față de varianta guvernului.
Propunerea noastrā, similară cu cerințele marilor sindicate, are în vedere necesitatea ca oamenii să poată face față, cât de cât, avalanșei scumpirilor”, a anunţat Gabriela Firea, pe Facebook.

Citeşte şi: Lovitură pentru românii cu credite bancare. Cu cât vor creşte ratele lunare

Senatorul PSD aminteşte că „de cealaltă parte, premierul a anunțat posibilitatea creșterii salariului minim brut cu doar 8%”.

„Credem că este prea puțin!
Creșterea salariului minim trebuie să fie mai consistentă! Propunerea PSD este mult mai aproape de nevoile românilor.
România are unul dintre cele mai mici salarii minime europene și unul dintre cele mai mari prețuri la energie!
De exemplu, s-a înregistrat un nou record maxim al prețul pe piața spot a energiei – 1202 lei/MWH”, a explicat Gabriela Firea.

Citeşte şi: EXCLUSIV Mihai Tudose: „La noi, orice zice Cîţu e egal cu zero pentru populaţie”