PSD pune tunurile pe Lucian Bode. „Guvernanţii se preocupă doar de lupta internă din PNL – românii, abandonaţi în faţa dezastrelor naturale”

Partidul Social Democrat îl acuză pe actualii guvernanţi că sunt preocupaţi doar de lupta internă din PNL dintre Ludovic Orban şi Florin Cîţu, "în vreme ce zeci de localități sunt lovite de viituri care distrug destinele românilor și le risipesc agoniseala de-o viață"

18 iul. 2021, 14:51
PSD pune tunurile pe Lucian Bode. „Guvernanţii se preocupă doar de lupta internă din PNL – românii, abandonaţi în faţa dezastrelor naturale”

Mai mult, PSD pune tunurile pe Lucian Bode, despre care spune că a fost ales preşedinte al PNL Sălaj în ziua în care jandarmii se luptau cu efectele ploilor torenţiale.

Social-democraţii susţin că „imaginile cu intervențiile dramatice ale pompierilor, în localitățile grav afectate de inundații din județul Alba arată dimensiunea dezastrului pe care, însă, Cîțu și ai săi nu au timp să-l vadă”.

PSD pune tunurile pe Lucian Bode. „Atitudinea de veșnic weekend a actualilor lideri PNL demonstrează că, pentru ei, există două Românii”

„În vreme ce zeci de localități sunt lovite de viituri care distrug destinele românilor și le risipesc agoniseala de-o viață, actualii guvernanți sunt preocupați doar de lupta internă din #PNL.

Imaginile cu intervențiile dramatice ale pompierilor, în localitățile grav afectate de inundații din județul Alba arată dimensiunea dezastrului pe care, însă, Cîțu și ai săi nu au timp să-l vadă.

Ministrul de interne, Lucian Bode, a fost ales președinte la #Sălaj, exact în ziua în care subordonații săi se luptau cu efectele ploilor torențiale. Într-o parte bal, în alta… români abandonați.

Atitudinea de veșnic weekend a actualilor lideri PNL demonstrează că, pentru ei, există două Românii: a lor – în care sunt preocupați de propriile interese, și a oamenilor de rând – abandonați în fața dezastrelor naturale .
Românii trebuie să știe!”, este mesajul filialei PSD Hunedoara, publicat pe pagina de Facebook a PSD.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Imaginile catastrofei provocate de inundaţii în Germania. Trimisul special România TV, în oraşul cel mai afectat de calamităţi. „E ca la război. Intervine armata cu tancuri. Autostrada s-a transformat într-un lac”

În schimb, premierul Florin Cîţu a anunţat, sâmbătă, că a fost informat în permanenţă de către şeful DSU, Raed Afafat, şi de ministrul de Interne, despre dezastrul provocat de inundaţii în judeţul Alba. Guvernul va acorda despăgubiri oamenilor afectaţi de inundaţii în Alba. Premierul Florin Cîţu a precizat că aşteaptă de la prefectul judeţului o evaluare a pagubelor.

Zeci de persoane au fost evacuate, mai multe case au fost avariate şi inundate, mai multe autoturisme au fost luate de ape şi o serie de drumuri sunt blocate în urma inundaţiilor produse vineri în Munţii Apuseni, se arată într-un bilanţ transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, citat de Agerpres.

De asemenea, peste 200 de persoane, printre care peste 70 de copii, au fost cazate temporar la Căminul cultural din Roşia Montană, după ce zeci de case din satul Dăroaia au fost inundate, vineri seara, multe fiind avariate şi de o alunecare de teren, a informat, sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Citeşte şi: Guvernul acordă despăgubiri oamenilor afectaţi de inundaţii în Alba. Florin Cîţu: „Aștept de la prefectul județului o evaluare a pagubelor”