PSD, reacţii dure la adresa lui Klaus Iohannis după decizia CCR

Fostul ministru Mihai Fifor reacționează dur după ce miercuri Curtea Constituțională a respins sesizarea președintelui Iohannis pe bugetul de stat pentru 2019. Nu a fost singurul lider PSD care l-a criticat pe preşedinte.

06 mart. 2019, 10:00
PSD, reacţii dure la adresa lui Klaus Iohannis după decizia CCR

„Domnul Iohannis trebuie să își ceară scuze față de copii și părinți pentru amânarea inutilă a creșterii alocațiilor.

Trebuie să își ceară scuze față de comunitățile locale din judetul Arad și din restul țării pentru amânarea nepermisa a investițiilor prevăzute în Bugetul de stat.

Presedintele Iohannis trebuie sa isi ceara scuze pentru blocarea, in scop pur electoral, a programelor de dezvoltare locala, a constructiei de drumuri, scoli, gradinite, spitale.

Nu in ultimul rand, presedintele Iohannis trebuie sa isi ceara scuze romanilor pentru intarzierea alocarii a 2% din PIB pentru apararea tarii, punand astfel mai presus de interesele de securitate ale Romaniei, interesele sale electorale.”, este reacția lui Mihai Fifor pe Facebook.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, a declarat, miercuri, după respingerea de către CCR a sesizării privind bugetul de stat, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să dea explicaţii şi să nu trimită înapoi în Parlament actul normativ.

„E o veste foarte bună, de aşteptat şi cred că domnul preşedinte trebuie să dea nişte explicaţii pentru că a întârziat bugetul, a împiedicat autorităţile locale să-şi facă treaba şi cred că ar trebui să-şi ceară scuze. Cred că, dacă domnul preşedinte este responsabil, cred că ar trebui să se oprească aici, fără să trimită înapoi la Parlament acest buget”, a afirmat Suciu.

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind că actul normativ este constituţional, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.