PSD renunţă la mitingul de vineri

Partidul Social Democrat renunță la mitingul care ar fi urmat să fie organizat vineri la Palatul Parlamentului. Decizia vine după ce și PNL a anunțat că renunță la protestul de vineri.

11 iun. 2015, 10:19
PSD renunţă la mitingul de vineri

PSD renunţă la mitingul programat pentru vineri la Palatul Parlamentului, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Gabriela Firea, precizând că a fost luată această decizie după ce şi Opoziţia a făcut un gest similar.

Coaliţia de la guvernare a renunţat la mitingul de vineri, la sugestia făcută de Victor Ponta după ce şi PNL a renunţat la manifestaţia din ziua moţiunii. „Voi discuta cu toți colegii mei din coaliție și le voi propune să amânăm deasemenea meetingul nostru programat pentru mâine în Parcul Izvor! Mulțumesc pentru solidaritate, dar mâine Guvernul va avea ca principale argumente și sprijin propriile sale rezultate economice și sociale din ultimii 3 ani!”, a anunțat premierul Victor Ponta pe o rețea de socializare.

Victor Ponta, după anularea mitingului liberalilor: PDL-PNL au înţeles că democraţia înseamnă reguli, nu haos

PNL a renunţat la lanţul uman care ar fi urmat să fie organizat vineri, la Palatul Parlamentului, când se va dezbate moţiunea de cenzură a liberalilor, în condiţiile în care în aceeaşi zi, la aceeaşi oră şi în acelaşi loc, Primăria Capitalei a aprobat şi un miting al PSD, a anunţat miercuri Vasile Blaga, spunând că liberalii nu vor să fie parte la manifestaţii ca în anii ’90.

MOŢIUNEA DE CENZURĂ: Ultima zi a negocierilor. De câte voturi are PNL nevoie şi câte îi lipsesc

Aprobarea pentru mitingurile cerute de PNL şi PSD a fost dată de comisia de specialitate a municipalităţii, în locuri diferite, aflate la o distanţă de aproximativ un kilometru, iar primarul Sorin Oprescu nu a participat la luarea deciziei, întrucât este plecat din ţară, arată Primăria Capitalei.

Primăria Capitalei a făcut aceste precizări după ce co-preşedintele PNL Vasile Blaga a anunţat că Partidul Naţional Liberal va renunţa la acţiunea de protest, întrucât municipalitatea a emis autorizaţii atât pentru mitingul solicitat de PNL, cât şi pentru un alt miting, cerut de PSD, în aceeaşi zonă de desfăşurare, respectiv Palatul Parlamentului, şi în acelaşi interval orar.