Marcel Ciolacu pune presiune pe Virgil Popescu: „Prețul energiei rămâne nemodificat pentru persoanele fizice!”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit luni, 22 august, despre tarifele la energie pe care populația va trebui să le suporte din toamnă.

22 aug. 2022, 15:51
Marcel Ciolacu pune presiune pe Virgil Popescu: „Prețul energiei rămâne nemodificat pentru persoanele fizice!”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că românii nu vor plăti mai mulți bani pentru facturile la energie din toamnă și iarnă. De asemenea, oficialul social-democrat i-a cerut lui Virgil Popescu să vină până la 1 septembrie cu un act normativ pentru energie.

„Am văzut că această liberalizare, să nu îi mai spun tâmpită, haotică, cum spune BNR-ul, a dus de fapt la inventarea din nou a băieţilor deştepţi din energie. A fost vândută energia cu 300, 400, anul trecut, iar astăzi, o cumpărăm cu toţii la un preţ de 3.000.

Avem o supraimpozitare la producători, dar şi acolo cineva a strecurat, în ordonanţă, să fie luat preţul mediu, astfel încât s-au încadrat sub 440, ca să fie această supraimpozitare.

Chiar mi-aş dori ca primul-ministru să afle cine a strecurat acest preţ mediu în ordonanţa trecută, să ştim şi noi cine, subteran, face jocurile în România pentru energie”, a declarat Ciolacu.

 

Marcel Ciolacu așteaptă măsuri de la Virgil Popescu

 

Mingea se află pe terenul lui Virgil Popescu, susține președintele PSD.

„E posibil să fie o scăpare a ministrului, dar responsabilitatea este a Ministerului Energiei, pentru că ei sunt promotorii ordonanţei. În opinia mea, în acest moment, domnul ministru Virgil Popescu are o responsabilitate ca, până la 1 septembrie, să vină cu un act normativ care să reglementeze perioada în care energia este deja vândută şi perioadă următoare, când energia nu este vândută şi cred că este cazul să venim cu o perspectivă până în 2025”, a adăugat el.

„Ceea ce am stabilit cu premierul este că preţul de 0,68 şi 0,8 rămâne nemodificat pentru persoanele fizice. Se poate veni cu o compensare, dacă preţul este mai mare dar, din câte ştiu eu, preţul de probucţie nu depăşeşte 0,68 şi 0,8. Important este să avem bani pentru a face această plafonare şi să nu intrăm într-un deficit”, a adăugat Popescu.

De curând. Ciolacu a recunoscut că România a vândut energia pe nimic, iar acum o cumpără la suprapreț.