Dragnea a cerut guvernului să taie bani de la serviciile secrete şi să-i dea la Sănătate: Dacă nu poate guvernul, sigur o fac eu

PSD s-a reunit, duminică, la Palatul Parlamentului, în prima şedinţă a Comitetul Executiv din acest an. Este şi prima apariţie publică a lui Liviu Dragnea de la sfârşitul anului trecut.

03 feb. 2019, 05:55
Dragnea a cerut guvernului să taie bani de la serviciile secrete şi să-i dea la Sănătate: Dacă nu poate guvernul, sigur o fac eu

UPDATE Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat duminică, la Parlament, că le-a solicitat prim-ministrului Viorica Dăncilă şi ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să analizeze sumele alocate în proiectul de buget pentru serviciile secrete şi să realoce sume de la acestea către Sănătate.

„I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către Sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc că un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D este tot un program de siguranţă naţională, program pentru diabet. Şi doamna prim-ministru împreună cu domnul ministru au spus că vor analiza. Dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o să fac la Parlament cu amendamente”, a spus Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD.

Întrebat dacă va mai cere un nou aviz de la CSAT, liderul PSD a răspuns iritat „E nevoie de avizul lui Iohannis şi pentru viaţă, să înţeleg?”, apoi a revenit: „Parlamentul nu cere aviz de la nimeni”

Bugetele tuturor celor patru servicii de informaţii ale României vor crește anul acesta, potrivit proiectului de buget pe 2019. Creditele bugetare cumulate ale SRI, SIE, STS şi SPP se majorează astfel cu aproape 14%, potrivit proiectului bugetului de stat, de la 3,17 miliarde lei anul trecut la 3,61 miliarde lei în 2019, cea mai mare creştere fiind consemnată de STS, de aproape 70%.

Citește și: Buget 2019: Creştere cu 14% pentru serviciile secrete. Guvernul taie 6% din bugetul DNA

________

UPDATE Şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, în care se va discuta şi despre proiectul de buget pe 2019, chestiuni legate de administraţie, pregătirea campaniei pentru alegerile europarlamentare, a început, duminică, la Palatul Parlamentului.

________

UPDATE Doina Pană, vicepreședinte PSD, susține, referitor la o eventuală candidatură a Gabrielei Firea la alegerile prezidențiale, că nu ar incurca planurile partidului, insa mentioneaza ca Gabriela Firea ar trebui sa isi vada de planurile de la Capitală. Pană a menționat că Gabriela Firea nu va fi dată afară din partid.

„Eventuala candidatură a doamnei Firea nu încurcă planurile PSD. Doamna Firea ar trebui sa isi vada de planurile de la Bucuresti, cum a si declarat, dar oricine e liber sa candideze. Nu vad de ce ar fi ata afara din partid doamna Firea. A facut mai multa galagie decat face acum si nu s-a intamplat asta”, a declarat Doina Pana.

Precizările vin in contextul in care Gabriela Firea a lansat atacuri dure la adresa lui Liviu Dragnea, seara trecuta, mentionand ca cel mai probabil va fi data afara din partid.

Legat de posibilitatea discutării subiectului alegerilor prezidentiale in cadrul CEx de astazi, Pana spune: „Din punctul meu de vedere e prematur, insa oricine daca vine cu o idee se discuta. Deocamdata bat la usa europarlamentarele”.

Vicepresedintele PSD spune că partidul este atacat in permanenta din cauza alegerilor care urmeaza. Pana a precizat ca la sedinta de astazi se va discuta despre buget si despre alegerile parlamentare.

Şedinţa este programată să înceapă la ora 12.30, scrie news.ro.

După şedinţa CEx, va avea loc o întâlnire cu grupurile parlamentare ale PSD de la Camera Deputaţilor şi de la Senat în vederea începerii noii sesiuni parlamentare. Chiar în prima săptămână a sesiunii va fi dezbătut bugetul de stat.

Citeşte şi Secretarul general PPE, despre o posibilă alianţă PLUS-USR: Cred că este vorba de un pic de oportunism

La finalul şedinţei, urmează ca Liviu Dragnea să facă declaraţii de presă.