PSD și PNL și-au împărțit funcțiile din viitorul Guvern Ciolacu. Mari surprize. Cine va fi dat afară

PNL și PSD și-ar fi împărțit deja noile funcții din Guvern. Marcel Ciolacu va prelua șefia de la Palatul Victoria. În viitorul cabinet își vor face apariția niște nume mai puțin cunoscute publicului larg. 

08 mai 2023, 21:23

Potrivit surselor guvernamentale, Klaus Iohannis își dorește să-și trimită în viitorul guvern mai mulți consilieri de-ai săi. De asemenea, ar putea fi creat încă un post de vicepremier, pentru ca PSD, PNL și UDMR să aibă fiecare câte unul.

Kelemen Hunor (UDMR), Nicolae Ciucă (PNL) și Mihai Tudose / Sorin Grindeanu / Marian Neacșu (PSD) ar urma să ocupe cât un post de vicepremier.

Singurii miniștri de la PSD care vor rămâne în guvern vor fi Gabriela Firea, la Ministerul Familiei, Alexandru Rafila, la Ministerul Sănătății și Sorin Grindeanu, la Ministerul Transporturilor.

Mihai Tudose, actual europarlamentar, fost premier al României, ar urma să preia Ministerul Economiei.

Petre Daea (PSD) ar urma să fie înlocuit de la Ministerul Agriculturii, de către Florin Barbu.

Adrian Câciu (susținut de PSD) ar urma să plece și să fie înlocuit de Cosmin Marinescu sau Alexandru Nazare. De asemenea, Simona Bucura-Oprescu e pe lista de înlocuitori ai lui Marius Budăi, de la Muncă.

Virgil Popescu (PNL) va rămâne „lipit” de scaunul de la Ministerul Energiei. Popescu este cel mai longeviv membru din Guvern. El a fost ministru la Energie inclusiv în Guvernele Cîțu și Orban.

 

Marcel Ciolacu vrea să devină prim-ministru al României. Șeful PSD va fi propus de către Klaus Iohannis

 

PSD, PNL și Klaus Iohannis au uitat de discursurile agresive din precedentele campanii electorale.

În ultimul an s-a vorbit în repetate rânduri despre posibilitatea ca Marcel Ciolacu să preia șefia de la Palatul Victoria. Abia în cele mai recente interviuri oferite liderul PSD a transmis categoric că-și dorește să fie nominalizat de către Klaus Iohannis.

„Cred că fiecare dintre noi am învăţat sau sper să fi învăţat din greşeli. Chiar îmi doresc o Românie normală. (…) Eu sunt ferm convins că se va respecta (protocolul coaliţiei guvernamentale – n.red.) şi va fi o rotaţie corectă, la timp, fără discuţii, vom ieşi, vom prezenta updatarea programului guvernamental”, a declarat președintele PSD.