PSD solicită autorităţilor să ceară sprijin din străinătate în cazul bebeluşilor din Argeş

Biroul Permanent Național al PSD a decis să solicite autorităților să ceară sprijin extern în cazul bebelușilor din Argeș, a anunțat luni președintele partidului, Liviu Dragnea.

15 feb. 2016, 12:57
PSD solicită autorităţilor să ceară sprijin din străinătate în cazul bebeluşilor din Argeş

„O chestiune care ne îngrijorează profund și ne preocupă nu numai pe noi, ci, din păcate, întreaga societate românească este foarte îngrijorată este situația gravă a bebelușilor din Argeș. Din păcate, astăzi a decedat al doilea bebeluș. Constatăm cu toții că acțiunea autorităților este marcată de ezitări și asta costă și costă vieți, din păcate. Este inadmisibil ca, după atât timp, să nu se identifice cauza acestor îmbolnăviri. Am cerut și o cerem astăzi și mai ferm autorităților ca, în situația în care se consideră depășite, și se pare că asta este realitatea, urgent să ceară sprijin extern, pentru a reuși să facă niște analize serioase, pentru că orice zi, oră de întârziere produce efecte foarte grave”, a afirmat Liviu Dragnea, într-o conferință de presă susținută la finalul Biroului Permanent Național al PSD.

Citeşte şi: Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, despre cazul copiilor din Argeş: Ancheta epidemiologică este una dificilă

O fetiță diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic, care era internată la Spitalul „Marie Curie”, a decedat în noaptea de duminică spre luni, au declarat pentru Agerpres surse medicale, scrie Agerpres.

Potrivit surselor citate, fetița era internată la secția de Terapie Intensivă a unității medicale.

”Un al doilea copil cu sindrom hemolitic-uremic a murit luni, la ora 3,30″, au precizat sursele.

Săptămâna trecută, o fetiță din Topoloveni de un an a murit, după ce a fost adusă în stare gravă la ”Marie Curie”, fiind infectată cu o bacterie și ulterior diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic.

Duminică, la ”Spitalul Marie Curie” erau internați 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic.

„În prezent, la Spitalul Marie Curie sunt internați 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic. Cinci dintre aceștia sunt pe secția de Terapie Intensivă și fac dializă peritoneală. În cursul nopții, un copil s-a decompensat și a necesitat și el protezare ventilatorie. În momentul de față sunt doi copii ventilați mecanic, ceilalți trei aflați în terapie intensivă — în stare gravă, dar stabilă — deocamdată nu necesită protezare ventilatorie. Pe secția de nefrologie se află internați alți șase copii, trei dintre ei necesită dializă peritoneală, trei au funcția renală reluată. În momentul de față nu li se face dializă. Evoluția în această boală este lentă, și-au reluat diureza și asta este un lucru foarte bun„, a explicat duminică medicul Denis Stănescu.