PSD solicită PNL şi premierului Cioloş să nu conteste la CCR ordonanţa privind majorările salariale

Partidul Social Democrat le-a solicitat miercuri liberalilor și premierului Dacian Cioloș să renunțe la încercările de a bloca OUG 20/2016, care prevede majorări salariale pentru educație și sănătate, prin contestarea ei la Curtea Constituțională.

09 nov. 2016, 12:05
PSD solicită PNL şi premierului Cioloş să nu conteste la CCR ordonanţa privind majorările salariale

„PSD solicită PNL și lui Dacian Cioloș să renunțe la încercările de a bloca această lege prin contestarea ei la Curtea Constituțională. Ar fi o dovadă din partea PNL și a guvernului tehnocrat că iau în considerare ceea ce este bine pentru românii care vor să se alăture clasei de mijloc, în loc de ceea ce ar fi bine pentru interesul lor politic”, se arată într-un comunicat al PSD.

Potrivit social-democraților, prin decizia de miercuri, Biroul permanent al Camerei Deputaților mai face un pas pentru ca personalul din educație și sănătate să aibă salarii mai mari.

„Felicităm Biroul permanent al Camerei Deputaților pentru decizia de a valida votul dat pe legea privind adoptarea OUG 20/2016, în ciuda unor presiuni și acuzații nejustificate. Legea privind adoptarea OUG 20/2016 repară inechitățile din ordonanța guvernului și stabilește creșteri salariale pentru personalul din educație și sănătate. Decizia de astăzi a Biroului permanent este o veste bună pe care românii o așteptau. Este, în același timp, un semn de respect și recunoaștere a muncii pe care o fac în fiecare zi acești oameni pentru a avea grijă de educația generațiilor viitoare și pentru a salva vieți. PSD consideră că trebuie să folosim creșterea economică, astfel încât să aducem mai mulți români în clasa de mijloc”, se arată în comunicatul PSD.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis că nu va fi reluat votul din ședința de luni când s-au adoptat mai multe proiecte, printre care și cel referitor la modificarea OUG 20/2016, în sensul majorării salariilor unor categorii din sectorul bugetar, fiind respinsă, astfel, contestația liberalilor.