PSD spulberă coaliţia de guvernare. „Guvernul fantasticului Cîțu ne vrea săraci”

Guvernul condus de Florin Cîţu este acuzat de PSD că a trimis circulare europarlamentarilor români pentru a nu vota proiectul Comisiei Europene ce vizează instituirea unui salariu minim la nivelul Uniunii Europene.

20 mai 2021, 13:19
PSD spulberă coaliţia de guvernare. „Guvernul fantasticului Cîțu ne vrea săraci”

PSD spulberă coaliţia de guvernare. Deputatul social-democrat Marius Budăi, fost ministru al Muncii, dă de înţeles că Guvernul Cîţu nu ar ţine cont de prevederi din Constituţie referitoare la asigurarea de măsuri de protecţie socială.

„Guvernul fantasticului Cîțu ne vrea săraci! Este inadmisibil ca Guvernul României, în contradicție cu deciziile Parlamentului, să trimită circulare europarlamentarilor români, prin care li se recomandă să voteze împotriva intenției CE de instituire a unui salariu minim la nivelul UE!”, a precizat Marius Budăi, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a PSD.

Citeşte şi: Florin Cîţu atacă PSD înainte de întâlnirea cu Marcel Ciolacu despre PNRR. „Astăzi distrug cu date fake news-ul apărut în ultimele zile”

De asemenea, Marius Budăi le recomandă guvernanţilor să citească mai multe articole din Constituţia României.

„ARTICOLUL 41
(2) Salariații au dreptul la MĂSURI DE PROTECȚIE SOCIALĂ. Acestea privesc securitatea și sănătatea salariaților, regimul de muncă al femeilor și al tinerilor, INSTITUIREA UNUI SALARIU MINIM brut pe țară, repausul săptămânal, concediul de odihnă plătit, prestarea muncii în condiții deosebite sau speciale, formarea profesională, precum și alte situații specifice, stabilite prin lege.
ARTICOLUL 47
(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică și de protecție socială, de natură să asigure cetățenilor UN NIVEL DE TRAI DECENT”, a mai precizat parlamentarul social-democrat.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a pornit un atac dur asupra premierului Florin Cîțu cu privire la afirmațiile prim-ministrului despre faptul că rata a inflației a scăzut la 2.7%, iar României a avut o creștere economică foarte rapidă.

„Să-i întrebăm pe oameni dacă au crescut prețurile. Totuși, e de notorietate că a crescut cu peste 17% energia electrică, a crescut cu peste 10% carburanții. Aceste creșteri vor duce la rândul lor la alte creșteri, mai ales în zona alimentară. Deja avem uleiul cu peste 12% mai scump. Cred că e cazul să ne oprim din minciuni, să vedem realitatea, să terminăm acest joc politic de a arunca…eu nu înțeleg cum poți să arăți către opoziție când este de un an și jumătate la guvernare și să vedem că suntem ultima țară din Europa care nu a depus PNRR, așa cum cere Comisia Europeană”, a spus Marcel Ciolacu, joi, conform stiripesurse.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu îl desființează pe Cîțu. Replici dure: „E cazul să ne oprim din minciuni”