PSD trage un semnal de alarmă: „Situaţia bugetului este dramatică, banii ajung doar pentru 9 luni”

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, a afirmat că situaţia bugetului este ”dramatică”, ar banii nu ajung decât pentru 9 luni. Cu toate acestea, senatorul afirmă că PSD nu va bloca bugetul în Parlament, dar va depune amendamente.

14 feb. 2021, 13:42
PSD trage un semnal de alarmă: „Situaţia bugetului este dramatică, banii ajung doar pentru 9 luni”

Radu Oprea, purtătorul de cuvând al PSD, a vorbit într-o conferinţă de presă despre bugetul pentru 2021 prezentat de Ministerul Finanţelor şi a apreciat că ”situaţia este dramatică”.

Concluzia este una dramatică. Banii din acest buget ajung doar pentru 9 luni. Veniturile sunt subestimate cu minim 4% din PIB. Drama este că Guvernului nici nu-i pasă să aducă vreun ban în plus la venituri. Dacă vă uitaţi cu atenţie veţi vedea că în 2022 şi 2023 veniturile ca pondere în PIB scad. Şi atunci este normal că dacă nu îţi propui să aduci venituri, orice cheltuială să ţi se pară un pericol. Diferenţa este de viziune, diferenţa este de felul în care am arătat că lucrurile pot fi făcute şi altfel şi vom veni cu amendamente la bugetul de stat”, a declarat Oprea.

Citeşte şi Florin Cîţu îşi ameninţă miniştrii cu remanierea: „Nu voi aştepta finalul anului ca să văd că n-au făcut nicio reformă. La jumătatea anului voi face o evaluare a execuţiei bugetare”

Întrebat dacă PSD va bloca bugetul în Parlament, Oprea a afirma: ”Nu avem o strategie de a bloca bugetul de stat. Ideea e de a arăta că lucrurile pot fi făcute şi altfel, că se poate. De la actualul Guvern am aflat doar atât: că nu se poate. Şi prin amendamentele pe care le vom depune, aşa cum am arătat în bugetul alternativ, prezentat de PSD, vom veni cu soluţii în aceleaşi condiţii şi în aceleaşi constrângeri date de deficitul bugetar estimat”.

Citeşte şi Florin Cîţu despre bugetul pe 2021: „Nu sunt de acord să susţin în continuare nenorocirile acordate de PSD”

Într-o declaraţie publică făcută sâmbătă, tot în legătură cu bugetul, premierul Florin Cîţu afirma: „Venim după trei ani de guvernare PSD și un an de pandemie. Eu nu sunt de acord să susțin în continuare nenorocirile acordate de PSD între 2017 şi 2019”.