PSD transmite românilor că PNL „continuă manipularea” în ce priveşte vârsta de pensionare

Acuzele au venit în forma unei postări pe pagina de Facebook a partidului, în urmă cu o oră.

RomaniaTV.net
13 ian. 2020, 12:19
PSD transmite românilor că PNL „continuă manipularea” în ce priveşte vârsta de pensionare

Pe pagina oficială a PSD a apărut astăzi o postare în care PNL este acuzat de manipulare în cazul discuţiilor din spaţiul public pe tema creşterii vârstei de pensionare.

„PNL continuă manipularea, spunând că majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani este „opțională”!
Păi, dragi români, nici astăzi nu vă oprește nimeni să lucrați după vârsta de pensionare! Dar acum, dacă veți lucra după 65 sau 63 de ani, veți lua atât pensia la care aveți dreptul, cât și salariul pentru care munciți. Amândouă!
În varianta PNL, VEȚI FI OBLIGAȚI să „optați”: ori stați acasă și vă luați pensia ori, dacă mergeți la lucru, vă luați doar salariul!
Prin urmare, varianta PNL nu este o opțiune, ci o CONSTRÂNGERE. Să renunțați fie la pensie, fie la salariu! Atât pentru bugetari, cât și pentru cei din privat!”.

Miercurea trecută, vicepremierul Raluca Turcan declarase că se poate discuta despre o asemenea măsură, dar nu crede că o creştere obligatorie a vârstei de pensionare este posibilă în viitorul apropiat. În cadrul conferinţei de presă de la Palatul Victoria, Raluca Turcan a spus:

„În momentul de faţă nu cred că România este pregătită pentru pensionare obligatorie la 70 de ani, însă cred că se impune o discuţie în spaţiul public ca dacă persoanele doresc să opteze pentru creşterea vârstei de pensionare, atunci să o facă, dar nu cred că vom ajunge în curând la o creştere obligatorie a vârstei de pensionare”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Guvernul Orban s-a împrumutat cât o tranşă FMI într-o săptămână”