PSD trimite un nou europarlamentar la Bruxelles

Numirea Rovanei Plumb ca ministru a determinat demisia acesteia din Parlamentul European. Următoarea pe lista cu care PSD s-a prezentat în alegerile europarlamentare este Minodora Cliveti. Preluarea efectivă a mandatului de către Cliveti ar putea dura circa două săptămâni.

RomaniaTV.net
10 mai 2012, 11:09
PSD trimite un nou europarlamentar la Bruxelles

Minodora Cliveti a declarat că este foarte probabil să preia nu doar mandatul de europarlamentar al Rovanei Plumb, numită ministru al Mediului, ci şi locurile din comisiile de specialitate ale Parlamentului European în care Plumb a activat. „Sunt pregătită să preiau locul din comisii pentru că domeniile de interes ale Rovanei au fost aceleaşi cu ale mele: muncă, sănătate, mediu, egalitate de şanse”, a declarat Cliveti pentru RTV.NET.

Ea spune că aşteaptă să se familiarizeze cu priorităţile Parlamentului European şi cu cele ale grupului PES pentru a-şi defini ulterior proiectele personale.

Europarlamentarul PSD, Corina Creţu, a precizat că vacantarea postului Rovanei Plumb de către Parlamentul European a fost deja făcută. „Urmează să se comunice guvernului României demisia Rovanei Plumb, iar acesta să facă demersurile necesare pentru înlocuirea sa”, a declarat Creţu adăugând că întreaga procedură ar putea dura cam două săptămâni.

De profesie avocat, Minodora Cliveti a fost deputat în Parlamentul României în perioada 2000-2008.

PSD este reprezentat în Parlamentul European este format din 11 europarlamentari: Victor Boştinaru, Corina Creţu, George Sabin Cutaş, Vasilica Viorica Dăncilă, Ioan Enciu, Sorin Cătălin Ivan, Ioan Mircea Paşcu, Rovana Plumb, Daciana Octavia Sârbu, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Silvia-Adriana Ţicău.