Coaliţia de guvernare discută marţi strategia pentru turul II al alegerilor. Cine ar putea fi viitorul PREMIER

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Echipa de campanie a PSD, alaturi de o parte din BPN, vor avea, marti dimineata, în prezența lui Victor Ponta, o videoconferinta cu toti preşedintii organizatiilor judetene ale partidului. Întâlnirea va fi urmată, la ora 17.00, de o şedinţă a coaliţiei de guvernare la care vor participa lideri ai PSD, UNPR, PC şi PLR. La această întâlnire se va discuta rezultatul alegerilor locale, dar şi numele premierului cu care Victor Ponta va merge în tandem pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale.

03 nov. 2014, 15:58
Coaliţia de guvernare discută marţi strategia pentru turul II al alegerilor. Cine ar putea fi viitorul PREMIER

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi preşedintele executiv, Liviu Dragnea, au convocat pentru marţi la ora 10.00 o videoconferinţă cu liderii social-democraţi din teritoriu pentru a analiza rezultatele din primul tur al alegerilor prezidenţiale, pentru a stabili strategia pentru turul doi şi a discuta despre viitorul premier.

„Va fi o discutie normală în Coaliţie, o scurtă analiză a votului de duminică, o discutie despre ceea ce poate să facă fiecare din coaliţie, care vrea să ajute candidatul, şi probabil că va fi o discuţie şi despre viitorul premier”, a declarat Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD.

Liviu Dragnea a mai declarat, după primul tur al alegerilor, că viitorul premier, în cazul în care Victor Ponta va câştiga alegerile prezidenţiale în 16 noiembrie, nu trebuie să fie neapărat de la PSD.

Nu este obligatoriu ca premierul să fie de la PSD. Nici nu ştiu dacă este foarte bine lucrul acesta„, a spus Dragnea.

Victor Ponta a anunţat săptămâna trecută că, marţi, va prezenta propunerile sale pentru funcţia de prim-ministru. Până în acest moment, pentru funcţia de viitor premier au fost vehiculate numele lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi preşedintele PLR, şi George Maior, actualul şef al SRI. Călin Popescu Tăriceanu a mai deţinut această funcţie timp de patru ani. O altă variantă ar fi Teodor Meleşcanu, potrivit unor surse politice citate de România TV. Rămâne de văzut dacă scorul mai mic decât cel din sondaje, obţinut de acesta îl va scoate din joc.