PSD va debloca legea ce vizează tarifele la energie. Marcel Ciolacu: „Până la sfârșitul săptămânii viitoare vom plafona prețurile”

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD-ul are un plan pentru plafonarea prețurilor la energie pe care Cîțu a refuzat să-l aprobe.

07 oct. 2021, 15:38
PSD va debloca legea ce vizează tarifele la energie. Marcel Ciolacu: „Până la sfârșitul săptămânii viitoare vom plafona prețurile”

Marcel Ciolacu

a declarat în cadrul unei conferințe de presă că PSD a propus un plan pentru plafonarea prețurilor la energie, însă proiectul stă de două săptămâni în Parlament din cauză că fostul prim-ministru a refuzat să-l aprobe.

„Avem un proiect pentru plafonarea prețurilor, iar dnul Cițu nu a dat aviz, de două săptămâni există acest proiect. Luni vom debloca legea veți vedea că până la sfârșitul săptămânii viitoare vom plafona prețurile.” a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a l-a acuzat pe președintele Iohannis că fondurile au fost împărțite într-o manieră discriminatoare din punct de vedere politic. De asemenea, Ciolacu susține vehement că singura opțiune sunt alegerile anticipate.

„Din suma de 150 de milioane de euro, 15% s-au dus la PSD. Cum poate să-mi explice mie Iohannis ca banii nu au fost repartizați după culoare politică.
Cîțu spune lucruri trăznite el nu a dat avizul pentru a intra în circuitul parlamentar. Omul nu mai trăiește pe pământ, trebuie să plece acasă. Singura soluție sunt alegerile anticipate. Dacă o majoritate decide ca trebuie alegeri anticipate vor exista alegeri anticipate.”, a mai adăugat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu depune plângere penală împotriva lui Cîţu, dar se aşteaptă la dosare: „Nu exclud acest lucru. Dar nu beau la volan”

Marcel Ciolacu a anunțat azi în cadrul unei conferințe de presă că PSD va depune plângere penală împotriva lui Florin Cîțu,

pe motiv că a alocat un miliard de lei din Fondul de rezervă ca „mită” către primarii PNL.

„50 de milioane de euro din bani publici au fost daţi mită pentru primari PNL care l-au votat la Congres pe Cîţu cu mâna la nas. Restul administraţiilor locale, care au cerut disperat de bani pentru încălzire, spitale şi şcoli nu primit nici pentru hârtie igienică. (…) Partidul Social Democrat nu poate să accepte acest lucru, de aceea vom depune plângere penală împotriva lui Cîţu. Vom merge până la capăt. Românii nu trebuie să sufere pentru ca să se răzbune că l-am dat jos”, a afirmat Ciolacu într-o conferinţă de presă.

Întrebat de către jurnaliști dacă există o posibilitate să existe un dosar pe numele său, liderul PSD a afirmat că nu exclude această posibilitate.

„Mie să îmi facă dosar? Ce dosar să-mi facă? Nu exclud acest lucru, dar nu prea văd pe ce. Nu beau la volan”, a spus Marcel Ciolacu.