PSD vrea consultări cu Iohannis pentru stabilirea datei alegerilor parlamentare. „La 4.000 de cazuri pe zi nu cred că se impun alegeri”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat joi că susţine propunerea lui Kelemen Hunor, liderul UDMR, de a organiza consultări cu preşedintele la Palatul Cotroceni pentru a se ajunge la un consens cu privire la data alegerilor parlamentare.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 13:47
PSD vrea consultări cu Iohannis pentru stabilirea datei alegerilor parlamentare. „La 4.000 de cazuri pe zi nu cred că se impun alegeri”

Liderul PSD este de părere că nu se impune organizarea alegerile parlamentare, în condiţiile în care România a raportat peste 4.000 de noi infecţii cu COVID-19 pentru a doua zi consecutiv.

„Aceste consultări trebuiau făcute de către preşedintele României, nu preşedintele PNL, de mult timp, şi nu numai în ceea ce priveşte alegerile, ci şi gestionarea pandemiei şi criza economică. De fapt ăsta este rolul preşedintelui României conform Constituţiei, nu conform părerilor mele. (…) Este o diferenţă foarte mare acum între PSD şi PNL şi preşedintele României. (…)

Nu aşteptaţi de la PSD să ia o decizie politică în funcţie de cum îi convine partidului. Decizia o să o luăm în funcţie de evoluţia şi de părerea specialiştilor. (…) Cred că nu mai este nimeni normal la cap ca prioritatea României să fie alegerile parlamentare. Asta a fost declaraţia mea şi mi-o menţin. La 4.000 de cazuri pe zi nu cred că se impun alegeri”, a spus Marcel Ciolacu, conform Ştiripesurse.

PSD: „Vom trăi câte un Colectiv în fiecare zi”. Ciolacu cere amânarea alegerilor

De asemenea, Ciolacu susţine că nu poate fi vorba despre Parlament legitim, cât timp românii nu ar veni la vot.

„Ce am reţinut eu din discursul preşedintelui este că îşi doreşte un Parlament legitim. Nu poţi să discuţi de un Parlament legitim când ai peste 4.000 de infectări, pentru că nu vine lumea la vot. Parlamentul legitim este când este ales de o mare majoritate a românilor. Aştept de la preşedinte şi de la Guvern soluţii şi mai ales explicaţii pentru gestionarea atât de dezastruoasă a pandemiei”, a mai spus liderul PSD.

Şedinţă de urgenţă despre situaţia din Bucureşti: Rata de incidenţă a rămas la 2.82, deşi numărul cazurilor COVID a crescut

Comitetul pentru situaţii de urgenţă din Capitală a hotărât, joi, ca 15 şcoli din municipiu să intre în scenariul roşu. De asemenea, rata de incidenţă a rămas tot 2.82, chiar dacă numărul cazurilor de coronavirus a crescut în ultimele 24 de ore.