PSD vrea introducerea salariului minim european

PSD a anunţat că susţine introducerea unui salariu minim european, informează new.ro. Acesta ar reprezenta 60% din salariul mediu al fiecărui stat membru. ”Îi vom forţa să majoreze salariul minim la un nivel decent”, a transmis marţi, PSD. De asemenea, partidul social democrat aminteşte că prima măsură a Guvernului Orban a fost să taie din majorarea salariului minim.

RomaniaTV.net
21 ian. 2020, 15:46
PSD vrea introducerea salariului minim european

”Prima măsură a Guvernului Orban a fost să taie din majorarea salariului minim, proiect lăsat de #PSD pe masa Guvernului. Au zis că vor corela acest salariu cu anumiţi indicatori economici. Au uitat însă formula”, a transmis, marţi, PSD. Social-democraţii au anunţat de altfel că susţin introducerea unui salariu minim european.

”Îi vom forţa să majoreze salariul minim la un nivel decent prin mecanismele europene. PSD susţine introducerea unui salariu minim european reprezentând 60% din salariul mediu al fiecărui stat membru”, a mai transmis PSD.

A fost lansată, sâmbătă, o petiţie publică, prin care se susţine implementarea unui salariu minim la nivel european care să fie egal cu 60 la sută din salariul mediu al fiecărei ţări membre. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a fost primul care a semnat petiţia.

Comisia Europeană a lansat prima etapă a consultării cu partenerii sociali, cu privire la introducerea unui salariu minim garantat la nivelul întregii Uniuni Europene.

Citeşte şi: România şi alte ţări au sesizat Comisia Europeană privind salariul minim din Germania