PSD vrea o taxă tip „Robin Hood” pe supraprofitul distribuitorilor de gaze. „Românii nu trebuie să plătească factura incompetenței”

PSD a propus în Parlament o taxă de tip "Robin Hood" pe supraprofitul distribuitorilor de gaze, în contextul în care Guvernul a luat măsuri pentru a definitiva liberalizarea pieţei gazelor naturale. Social-democraţii susţin că "românii nu trebuie să plătească factura incompetenţei liberale".

RomaniaTV.net
26 iun. 2020, 15:06
PSD vrea o taxă tip „Robin Hood” pe supraprofitul distribuitorilor de gaze. „Românii nu trebuie să plătească factura incompetenței”

„Guvernarea Orban a sufocat economia și a stabilit un record negru de 10 mii de șomeri pe zi la final de mai. Numărul locurilor de muncă distruse va ajunge la peste 600.000 la final de iunie, iar ceea ce e mai rău abia acum urmează”, au precizat reprezentanţii PSD într-un mesaj publicat pe Facebook.

PSD avertizează că „vin scumpiri masive” având în vedere că euro e cotat la aproape 5 lei în a doua parte a anului.

„Oamenii nu mai au economii din care să trăiască. PNL le-a promis românilor că facturile la gaze scad în urma liberalizării, dar marii furnizori străini mențin prețurile mărite. De aceea, PSD a propus în Parlament o taxă tip Robin Hood pe supra-profitul distribuitorilor de gaze. Românii nu trebuie să plătească factura incompetenței liberale”, se mai arată în postarea PSD.

Guvernul a luat, joi, măsuri pentru a definitiva liberalizarea pieţei gazelor naturale.

„Sunt convins că această liberalizare va duce la o scădere cu un procent între 10-15% şi mă aştept ca în perioada imediat următoare, în cursul lunii iulie, cel mai târziu la începutul lunii august, acest lucru să se vadă şi în facturile cetăţenilor”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu, conform Ştiripesurse.

Florin Cîţu aruncă BOMBA şi acuză PSD că vrea să „vândă România la reducere”