PSD vrea să atace la CCR amânarea creșterii alocațiilor pentru copii. Marius Budăi: „Nu mai avem încredere!”

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Marius Budăi a anunţat că PSD va discuta în viitoarea şedinţă a conducerii partidului despre posibilitatea ca social-democraţii să sesizeze Curtea Constituţională, dacă Parlamentul adoptă un proiect de lege care să amâne majorarea alocaţiilor pentru copii de la 1 iulie.

08 iun. 2021, 15:18
PSD vrea să atace la CCR amânarea creșterii alocațiilor pentru copii. Marius Budăi: „Nu mai avem încredere!”

Deputatul PSD Marius Budăi a anunțat că PSD vrea să atace la Curtea Constituțională legea care prevede amânarea creșterii alocațiilor copiilor.

„Nu numai de la 1 iulie, nici de la 1 ianuarie 2022. Abia de la 1 iulie 2022 îşi propun, deci îşi propun, dar repet ceea ce am spus – nu mai am încredere pentru că chiar premierul Cîţu ne-a spus foarte clar că ce spune în campania electorală nu e valabil când ajung la guvernare. Am propus de ieri conducerii partidului ca în prima şedinţă a forului de conducere a partidului să fie propusă spre aprobare atacarea acestei legi la Curtea Constituţională şi, când vom avea aprobarea în Biroul politic al partidului, cu siguranţă vom face şi anunţul oficial. Am discutat ieri cu prim-vicepreşedintele partidului, cu preşedintele Marcel Ciolacu, şi au fost de acord să introducă pe ordinea de zi a primei şedinţe acest aspect”, a declarat Marius Budăi, întrebat marţi la Parlament dacă PSD va ataca la CCR un posibil proiect de lege adoptat de Parlament care să prevadă amânarea creşterii alocaţiilor pentru copii de la 1 iulie.

Şi senatorul PSD, Gabriela Firea, anunță marţi că parlamentarii PSD vor depune un proiect de lege prin care Guvernul să fie obligat să majoreze alocațiile pentru copii, așa cum era prevăzut în lege.

„Depunem săptămâna aceasta în Parlament un proiect de lege care să oblige guvernul cinic să majoreze imediat alocațiile la nivelul adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități. Ce ar mai fi de spus despre decizia celor de la putere de a anula majorările la alocațiile pentru copii? Trist!

După ce Cîțu și Orban au promis înainte de alegeri că vor eșalona în 5 tranșe dublarea alocațiilor adoptată de PSD, acum anunță că anulează două dintre acestea”, a scris senatorul PSD Gabriela Firea, pe Facebook.

Citeşte şi: MAJORARE ALOCAŢII 2021. Raluca Turcan, noi precizări privind creşterea alocaţiilor pentru copii din iulie: „Este nevoie de 2 miliarde de lei”

Gabriela Firea critică actuala guvernare pentru că „spun că nu au 2,1 miliarde de lei pentru copii, dar alocă prin PNRR 2,9 miliarde de lei pentru unul din sponsorii de partid”.

„Cîțu și Orban fură peste 500 de lei din buzunarul fiecărui copil între 2 și 18 ani și peste 1.000 de lei de la cei sub doi ani sau cu dizabilități.

Până în prezent, majoritatea PNL-USR-UDMR din Senat a adoptat, cu amendamente, Legea de aprobare a OUG 123/2020 prin care Guvernul Orban (cu Cîțu ministru al Finanțelor) a eșalonat dublarea alocațiilor.

Prin modificările făcute, Coaliția de guvernare a anulat acordarea tranșelor 3 și 4 din calendarul propus inițial. Mai exact, nu se mai acordă tranșele de majorare prevăzute pentru 1 iulie 2021 și pentru 1 ianuarie 2022, cu promisiunea că toate tranșele rămase neacordate (3, 4 și 5) se vor aplica de la 1 iulie 2022.

Proiectul aprobat deja de Senat se află în dezbatere la comisia de Muncă din Camera Deputaților, din care fac și eu parte.

Pe lângă faptul că nimeni nu mai poate avea încredere în acest Guvern, după ce tocmai a spus că nu-și mai respectă promisiunile din campanie, chiar dacă ar face așa cum spune acum, faptul că în acest interval copiii nu vor beneficia de majorările promise reprezintă un furt din banii ce li se cuveneau prin lege”, a spus Gabriela Firea.