PSD vrea să depună moţiuni împotriva altor doi miniştri. „Guvernul nu acționează responsabil”

PSD va depune alte două moţiuni simple împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, şi a ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan. Anunţul a fost făcut de Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, care a explicat că demersul va fi iniţiat cel mai probabil săptămâna viitoare.

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 15:19
PSD vrea să depună moţiuni împotriva altor doi miniştri. „Guvernul nu acționează responsabil”

„Decizia este să depunem aceste două moțiuni. S-a început, în urma deciziei politice, să se lucreze la ele, probabil pe săptămâna viitoare le vom depune. Din păcate, Guvernul nu acționează responsabil, semnalele pe care le trage Parlamentul, care totuși este autoritatea cu cea mai mare reprezentativitate şi instituția cea mai importantă într-o democrație, dumnealor nu țin cont de nimic, domnul Cîțu a picat de vreo patru ori în testul Parlamentului, măcar din moțiune să vadă lucrurile pe care le fac prost şi să le corecteze în măsura în care mai pot, deși mi-e greu să cred că o vor face”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Potrivit pebloguri.ro, decizia PSD vine după ce liberalii au anunțat că pensiile nu vor fi crescute cu 40%, așa cum prevede actuala lege votată în Parlament, ci doar cu 10%.

Întrebat despre creşterea pensiilor, liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat joi că „este prematură orice declaraţie pe tema asta”.

„Când vom avea raportul la şase luni privind starea economiei şi starea bugetară care trebuie realizat în conformitate cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare, când vom avea prognoza economică pe următoarea perioadă de timp atât prognoza realizată de Comisia de Prognoză, cât şi prognozele care vor fi realizate de Comisia Europeană, de Banca Mondială, vom lua această decizie”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, anunţ despre majorarea pensiilor. „Ce pot să vă spun este că pensiile vor creşte”

PSD vrea să depună alte două moţiuni simple în contextul altor două victorii înregistrate în Parlament, în cazul moțiunii simple împotriva Ministrului Educației și a celei împotriva Ministrului de Finanțe.

De altfel, fostul Ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a menţionat că „dacă PNL se va atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor publice, PSD va depune imediat moțiune de cenzură.”

PSD depune moţiune de cenzură dacă PNL schimbă o singură virgulă din legea pensiilor. „Nu vom tolera ca acest Guvern să îşi bată joc”


loading...