PSD vrea să intre în grevă parlamentară. Marcel Ciolacu: „Mergem la comisii şi Opoziţia nu mai merge la plen”

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD, partidul pe care-l conduce, ia în calcul să intre în grevă parlamentară, pentru a boicota şedinţele de plen. De asemenea, liderul social-democraţilor îl acuză pe Ludovic Orban de abuz, motiv pentru care se va adresa Curţii Constituţionale.

13 apr. 2021, 22:00
PSD vrea să intre în grevă parlamentară. Marcel Ciolacu: „Mergem la comisii şi Opoziţia nu mai merge la plen”

PSD vrea să intre în grevă parlamentară. Anunţul a fost făcut de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, care a spus că social-democraţii vor recurge la acest instrument, ca formă de protest.

„Urmează şi greva parlamentară. Este tot un instrument”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi, la Antena3, conform News.ro.

Întrebat în ce va consta acest tip de protest, preşedintele PSD a explicat:

„Categoric. Mergem la comisii şi Opoziţia nu mai merge la plen”, a mai precizat Ciolacu.

De asemenea, preşedintele PSD a precizat că va discuta pe această temă şi cu parlamentarii AUR.

„O să vorbim şi cu cei de la AUR, dacă tot nu contează Opoziţia”, a mai spus liderul social-democraţilor.

Marcel Ciolacu a mai reclamat „abuzurile” pe care le-ar fi comis coaliţia de guvernare, dar şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care nu a programat la vot moţiunea împotriva ministrului Vlad Voiculescu în termenul legal.

„Vom face la Curte şi vom aştepta dacă preşedintele Camerei a încălcat regulamentul şi a făcut un abuz. Este act premergător schimbării din funcţie”, a mai declarat Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu îl spulberă pe Vlad Voiculescu. „E un arogant şi un incompetent. Orice coaliţie ar fi schimbat acest ministru”

Marcel Ciolacu l-a criticat în termeni duri pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, pe care l-a catalogat ca fiind un „un arogant şi un incompetent” pe motiv că nu îşi dă demisia în urma tragediei produse luni la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală, unde trei pacienţi infectaţi cu COVID au murit după ce au rămas fără oxigen, într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă.

„O să venim iarăşi cu moţiunea de cenzură. Am venit cu moţiune simplă la ministrul Sănătăţii. Orice Guvern de bun simţ, orice coaliţie ar fi schimbat acest ministru. Nu se poate! Zilnic avem câte un eveniment”, a spus Marcel Ciolacu.

„Se pierd vieţi omeneşti! Aici este marea dramă şi tu, Cîţu, în loc să schimbi un incompetent, omul e un arogant şi un incompetent. Nu are nicio treabă cu Ministerul Sănătăţii. Poate doar nişte aranjamente din spate pe care le bănuim cu toţii”, a mai precizat preşedintele PSD.

Citeşte şi: Victor Ponta, atac nimicitor la adresa lui Vlad Voiculescu. „E cu o misiune aici. E un dezastru. El şi gaşca lui sunt mult mai corupţi, dar nu răspund niciodată”