PSD vrea să respingă în Parlament OUG 1 pe 2020 prin care guvernul Orban a reparat „Ordonanța lăcomiei”

Comisia economică și comisia de buget din Senat au respins ordonanța de urgență 1/2020, prin care guvernul Orban a respins multe dintre măsurile impuse prin OUG 114 din 2018, numită şi "Ordonanţa lăcomiei".

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 16:20
PSD vrea să respingă în Parlament OUG 1 pe 2020 prin care guvernul Orban a reparat „Ordonanța lăcomiei”

Comisia economică, pezidată de Viorel Arcaș, PSD, și Comisia de buget, al cărei președinte este Daniel Zamfir, ALDE, au adoptat miercuri raportul comun de admitere a proiectului de lege pentru respingerea OUG 1/2020, trimis către plenul Senatului. În acest proiect Camera Deputaților este cameră decizională.

Ordonanța de urgență 1 a fost publicată joi, 9 ianuarie, în Monitorul Oficial, fiind adoptată de guvern pe 6 ianuarie. Printre prevederile din OUG se numără eliminarea taxei pe active bancare și a taxei de 2% pentru companiile din sectorul energetic, obligația de majorare suplimentară a capitalului fondurilor de pensii, înghețarea punctului de amendă la 145 de lei, consemnează G4Media.

În plus, OUG adoptată de guvernul Orban a introdus și alte măsuri: încetarea detașărilor de la stat a mii de angajați din mediul privat, înghețarea indemnizațiilor pentru demnitari, înghețarea unor sporuri, suspendată plata pensiilor speciale pentru aleșii locali.