PSD cere scaunul lui Vasile Blaga

PSD a contestat la CCR alegerea democrat-liberalului Vasile Blaga în funcţia de preşedinte al Senatului.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 11:31
PSD cere scaunul lui Vasile Blaga

Social-democraţii au depus sesizarea la CCR în cursul zilei de astăzi.

Prin contestaţia depusă, PSD îşi revendică funcţia de şef al Senatului, pe care a pierdut-o după ce a cerut revocarea lui Mircea Geoană, exclus din partid.

Senatorul Dan Şova a explicat, potrivit Mediafax, că este vorba de „o chestiune tehnică” şi că se reia practic „demonstraţia din 2005”.

„Anume că preşedintele trebuia să fie de la PSD, pentru că este rezultatul algoritmului din alegeri. PSD a luat cele mai multe voturi în alegeri şi era normal să i se atribuie una din cele două Camere. Vom vedea ce va decide Curtea”, a declarat Şova.

Tot astăzi, judecătorii CCR urmau să dezbată şi contestaţia lui Mircea Geoană privind revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului, dar au amânat luarea unei decizii.

Vasile Blaga a fost ales în 28 noiembrie preşedinte al Senatului, cu 69 de voturi în favoarea sa, faţă de 63 de voturi „pentru” întrunite de candidatul opoziţiei, Titus Corlăţean.

Alegerea noului preşedinte al Senatului a avut loc urmare a revocării din această funcţie a lui Mircea Geoană, la solicitarea PSD, după excluderea acestuia din partid.


loading...
Partenerii noștri