Psihologul explică comportamentul criminalului din Oneşti: „De-a lungul anilor a fost ca o cronică a unei răzbunări anunţate”

Dr. Ioana Tănase, psiholog clinician în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni, a făcut profilul criminalului din Oneşti, afirmând că comportamentul său de-a lungul anilor de când soţia sa a pierdut apartamentul în care s-a produs crima anunţa oribila faptă.

04 mart. 2021, 08:45
Psihologul explică comportamentul criminalului din Oneşti: „De-a lungul anilor a fost ca o cronică a unei răzbunări anunţate”

Psihologul Ioana Tănase spune că Gheorghe Moroşan a acumulat frustrări de-a lungul anilor, acesta fiind convins că el şi familia sa au suferit o teribilă nedreptate, luând asupra sa misiunea de a o îndrepta prin orice mijloace.

„Deci, sumarizarea făcută de el în toate acele apariţii, era nevoia lui de a se victimiza, dar în acelaşi timp de a evidenţia nedreptatea făcută. Iată că în acest moment a clarificat două ore. În acel moment eu zic că trebuia să se ia cât se poate de în serios acest termen, pentru că din păcate, sub apreciarea acestei tipologii de oameni care strâng şi acumulează frustrări, dorinţa de a demonstra că ei au fost nedreptăţiţi. Aş vrea să mai completez ceva. Soţia poate că nu a fost direct implicată în acest faptă, dar cu siguranţă, toată lumea trebuie să ţină cont de motivaţia comună, motivaţia acestei familii. Adică, au plecat la drum împreună.

Ea a fost executată, adică din cauza prejudiciului avut la societatea respectivă. Tot acest transfer afectiv a fost ca o proiecție, numai conta cine era. Nu mai contează cine plătește. În mintea omului acesta a fost că trebuie să își rezolve problema. Și atunci, dacă inițial m-am gândit la un raptus afectiv, adică fac fie ce-oi face, ca să revenim la impulsivitatea pe care o numea domnul avocat, aș fi fost de acord până la un moment dat, dar dacă intra și pur și simplu acționa.

Psihologul consideră că antecedentele criminalului ar fi trebuit să facă poliţia să-i ia în serios ameninţările

Dacă este după aspectul comportamental pe care îl are şi atitudinea pe care a avut-o. Din punct de vedere al antecedentelor putem descoperi că are trăsături accentuate de o personalitate antisocială, dacă ne gândim că a furat, a avut dosar penal pentru anumite lucruri mai puţin grave să zicem, dar acţiuni împotriva legii. El, cumva era o peroanalitate structurată pentru a nu respecta legea, ca mai târziu să aibă acea condamnare pentru vătămare corporală gravă. Ne întrebăm, dacă ştii acest trecut al lui, dacă ai în faţă dosarele de condamnare, zece ani, oricui ar putea spune că această alimentare continuă făcută în această familie de către părintele care reprezenta autoritatea în acea familie.

El avea motivaţia să recupereze ceea ce a pierdut. Nu era o afinitate sentimentală. Totul se reduce la material, adică am pierdut ceva, mi s-a făcut o nedreptate. S-ar putea să fie nevoia lui de a demonstra soţiei”, a explicat Ioana Tănase, medic psiholog, la Antena 3.

Gheorghe Moroșan, bărbatul în vârstă de 68 de ani din Onești, care i-a ucis pe cei doi muncitori care renovau apartamentul din care fusese evacuat, promite de mai mulți ani că se va răzbuna cu arma.

Bărbatul a amenințat, în mai multe rânduri, că își va face singur dreptate cu arma, după ce a fost evacuat din apartament.

Citeşte şi: Avocatul Poporului, alergat cu căruciorul în magazin: „Mă strigau criminalo”