Avocatul Poporului, alergat cu căruciorul în magazin: „Mă strigau criminalo”

Renate Weber, actualul Avocat al Poporului, susține că a fost victima agresiunilor verbale și fizice după ce mai mulți politicieni de la PNL au atacat-o public.

03 mart. 2021, 22:05
Avocatul Poporului, alergat cu căruciorul în magazin: „Mă strigau criminalo”

Avocatul Poporului, alergat cu căruciorul în magazin. Renate Weber a povestit că a avut parte de mai multe episoade șocante pe stradă, dar și în magazine. Aceasta a fost jignită de mai multe ori și alergată cu căruciorul de cumpărături.

”A fost o perioadă de timp în care, din cauza acestor ieșiri pe care le-au avut cei de la putere împotriva mea, am avut situații neplăcute pe stradă, în magazine. Au venit oameni care m-au alergat cu cărucioarele printre rafturi. Strigau la mine: ”criminalo!”. Cineva urla că de port mască, pentru că eu am zis să nu se poarte mască.”, a spus Renate Weber la TVR 1, în emisiunea ”România9”, realizată de Ionuț Cristache.

Citește și: Marcel Ciolacu, scandalizat de dubla crimă de la Oneşti. „E regretabil ce s-a întâmplat. Ar fi trebuit ca aceste măsuri să fie luate imediat”

Avocatul Poporului, alergat cu căruciorul în magazin. Renate Weber a vorbit în cadrul unui interviu la TVR despre motivele care au dus la nenumăratele atacuri la adresa sa.

„Motivele care au deranjat care au produs pagube au fost două. Prima a fost în momentul în care au dat cele 25 de OUG. Am atacat 5. Una dintre ele se referea la accesul spitalelor private la banul public. Aveau acces într-o concurență total neloială. Acolo spitalele private ar fi avut acces numai din pixul ministrului. Apoi se dădea acces spitalele private la sistemul de urgență. Așa cum era gândită ordonanța, era vorba de decăderea sistemului public. Am câștigat la CCR” , susține aceasta.

Am avut o discuție cu cineva din PNL, care mi a spus că nu am dreptate.Era un telefon dat după ce am trimis la CCR. A fost singura dată când am primit un telefon. Nu am nimic contra sistemului privat de sănătate. Apoi, un alt motiv, am avut o solicitare în care am spus că trebuie oprite tăierile din păduri. Furtul este de zece ori mai mare. În momentul acela a fost un moment în care au început să sune telefoanele la colegii mei, a mai spus Renate Weber.