Psihoterapeuţii: Stareţa ar trebui să păstreze copiii şi să ceară stabilirea paternităţii VIDEO

Stareţa de la Mănăstirea Tăriceni care a născut două fetiţe nu a decis încă dacă va păstra copiii sau îi va lăsa în grija statului, însă surse medicale susţin că femeia ar vrea să ia copiii acasă. Specialiştii în psihoterapie au spus, la România TV, că micuţele au nevoie de dragostea maternă, iar maica ar trebui să introducă o acţiune de stabilire a paternităţii.

RomaniaTV.net
02 dec. 2011, 11:49
Psihoterapeuţii: Stareţa ar trebui să păstreze copiii şi să ceară stabilirea paternităţii VIDEO

Stareţa ar mai avea un copil, pe care l-a abandonat în urmă cu câţiva ani. „Este importantă relaţia de ataşament cu mama chiar dacă nu se stabileşte foarte clar cine este tatăl. O relaţie de ataşament foarte bine realizată în primele 18 luni de viaţă este condiţie fundamentală pentru dezvoltarea ulterioară„, a spus, la România TV, Roxana Voicu, psihoterapeut.

Lucrurile nu vor deveni mai simple nici dacă stareţa va decide să păstreze copilele, pentru că va trebui să aibă cu ce să le crească.

Abandonurile de copii, tot mai frecvente

În momentul în care stareţa va decide să rămână cu cele două fetiţe va trebui să facă dovada că are cu ce le întreţine. Mai mult decât atât va trebui să facă o acţiune de stabilire a paternităţii dacă tatăl natural nu înţelege să-şi recunoască fetiţele„, a spus Ileana Rădescu, avocat, pentru România TV.

Abandonurile de copiii sunt, din păcate, tot mai frecvente în ultimul timp.

„Este o situaţie pe care din nefericire o întâlnim în mod frecvent, neasumarea responsabilităţii. Perntru fiecare dintre noi ca şi oameni adulţi maturi este foarte important ca spă se asumăm responsabilitatea pentru propria decizie”, a mai spus psihoterapeutul Roxana Voicu.