Pudra de talc ar putea cauza cancerul ovarian. O femeie a primit 417 milioane de dolari despăgubire după ce s-a îmbonăvit

Un gigant american de produse farmaceutice și de larg consum a pierdut procesul intentat de o femeie bolnavă de cancer ovarian în fază terminală. Aceasta a dovedit că, s-a îmbolnăvit din cauza pudrei de talc din produsele concernului din SUA. Compania trebuie să-i plătească acum suma record de 417 milioane de dolari. Este pentru prima dată când o astfel de despăgubire a fost acordată la nivel mondial.

RomaniaTV.net
30 aug. 2017, 17:23
Pudra de talc ar putea cauza cancerul ovarian. O femeie a primit 417 milioane de dolari despăgubire după ce s-a îmbonăvit

Un juriu din Los Angeles a ordonat companiei Johnson&Johnson să plătească despăgubiri record, de 417 milioane de dolari, unei femei aflate în spital, care ar fi făcut cancer ovarian.

Eva Echeverria, o femeie de 63 de ani, din statul american California, a folosit timp de 40 de ani, produse de igienă intimă din marca respectivă, renumită în toată lumea. În urmă cu 10 ani, medicii i-au pus diagnosticul de cancer ovarian și i-au interzis să mai folosească astfel de produse. Habar nu avea pe atunci că exista o legătură între boala ei și pudra de talc.

Anul trecut, pe când se afla în spital, a văzut la televizor o emisiune în care se prezentau cazurile a câtorva femei care aveau aceeași boală ca ea și care acționaseră în judecată compania. Atunci a angajat un avocat și a pornit, la rându-i, propria bătălie. Asta deși medicii o informaseră că starea ei de sănătate se degradează tot mai mult și că e posibil să nu mai fie în viață la sfârșitul lui 2017.

Dar Eva Echeverria nu s-a dat bătută. Nefiind transportabilă, femeia a înregistrat video o depoziție a sa, a medicilor și a trimis cazul în tribunalul californian. Avocatul a adunat, la rându-i martori, – farmaciști care i-au vândut femeii produsele ani la rând, rude și prieteni -care au atestat că femeia folosea numai produse pe bază de talc ale gigantului american. După un an de procese, Eva a primit verdictul final. Va primi despăgubiri de record mondial, în valoare de 417 milioane de dolari. Aflată la un pas de moarte și fără speranța de a mai fi salvată, femeia a declarat în direct la televiziunea americană, că toți banii pe care îi va primi îi va dona. Suma uriașă va merge către centrele de cercetare a cancerului din SUA.

Echeverria acuză Johnson&Johnson nu şi-a avertizat adecvat consumatorii în legătură cu riscul cancerigen prezentat de pudra de talc. Ea a folosit produs zilnic, începând din anii ’50 până în 2016 şi a fost diagnosticată cu cancer ovarian în 2007, potrivit documentelor depuse în instanţă.

Citeşte şi Magda Vasiliu, APEL DISPERAT după ce fiul ei a fost diagnosticat cu CANCER