Puhoi de oameni, în Capitală. Angajaţii Metrorex, un nou protest în Piaţa Victoriei. Manifesanţii anti-mască s-au alăturat şi ei

Angajaţii Metrorex care au paralizat transportul în Capitală au anunţat o nouă grevă. Aceasta ar trebui să aibă loc în această seară. Mai mult decât atât, sindicaliştii s-au adunat şi scandează lozinci în Piaţa Victoriei.

29 mart. 2021, 20:41
Puhoi de oameni, în Capitală. Angajaţii Metrorex, un nou protest în Piaţa Victoriei. Manifesanţii anti-mască s-au alăturat şi ei

Puhoi de oameni, în Capitală.  Angajaţii Metrorex, un nou protest în Piaţa Victoriei.  Oamenii sunt nemulţumiţi că NU au fost chemaţi azi la negocieri cu conducerea companiei, aşa cum a fost înţelegerea de vineri.

Puhoi de oameni, în Capitală. Angajaţii Metrorex, un nou protest în Piaţa Victoriei. Manifesanţii anti-mască s-au alăturat şi ei.

Mai mult decât atât, protestatarii care au scandat în Piaţa Universităţii împotriva restricţiilor impuse de Guvern din cauza exploziei de cazuri COVID în România, s-au alăturat şi ei protestatarilor din Piaâa Victoriei. Compania Metrorex a anunțat luni că „acțiunea ilegală de ocupare a metroului bucureștean” a produs pagube de 2.826.642 lei.

„Angajații Metrorex au intrat în grevă spontană în dimineața zilei de vineri, 26 martie. Circulația trenurilor de metrou din Capitală a fost suspendată în cursul zilei. Protestul spontan al unor reprezentanți ai sindicatului USLM în stația Piața Unirii a blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Acțiunea ilegală de ocupare a metroului bucureștean a produs pagube de 2.826.642 lei. Compania Metrorex a finalizat cuantificarea preliminară a pierderilor înregistrate în urma blocării ilegale a circulației metroului din ziua de 26 martie. După media ultimelor trei zile de vineri, pierderile din vânzări sunt estimate la 450.028 lei.

Pentru angajații care au venit la lucru normal, dar nu au putut munci, Metrorex a plătit venituri brute de 339.761 de lei. Și acestea sunt pagube provocate companiei.

Și pentru că metroul nu a circulat, compensația pentru serviciu public prestat nu va fi încasată. Valoarea aferentă unui număr mediu de 25.000 km se ridică la 2.036.853 lei. Metrorex se va îndrepta împotriva celor responsabili de aceste pagube folosind toate mijloacele legale la dispoziție.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de instituţie.

Au apărut primele incidente la protestele anti-restricţii din Capitală, susţinute luni după-amiază, în Piaţa Universităţii. De altfel, manifestări similare sunt în mai multe oraşe din România. Mai mulţi jandarmi au luat un protestatar pe sus. Acesta a fost dus la dubă de către jandarmi. Potrivit primelor informaţii, se pare că motivul pentru care protestatarul a fost încătuşat ar avea legătură cu nepurtarea măştii şi cu faptul că acesta a refuzat să se legitimeze.

Citeşte şi: Scandal la protestele anti-restricţii, din Bucureşti. Protestatar luat cu forţa de jandarmi. Manifestaţii şi în alte ORAŞE! – VIDEO
 


loading...
Partenerii noștri