Pui cu gorgonzola și cartofi cu rozmarin. Rețeta cu care Gabriela Cristea face furori pe internet

Atunci când nu se află în lumina reflectoarelor, Gabriela Cristea face furori pe rețelele de socializare cu rețetele sale extrem de delicioase. În ultima vreme, frumoasa brunetă le-a demonstrat fanilor săi că nu este doar o prezentatoare desăvârșită, ci și o gospodină iscusită.

20 iul. 2023, 19:18
Pui cu gorgonzola și cartofi cu rozmarin. Rețeta cu care Gabriela Cristea face furori pe internet
Rețeta cu care Gabriela Cristea face furori pe internet

Rețeta cu care Gabriela Cristea face furori pe internet. Zilele trecute, vedeta le-a propus fanilor săi de pe rețelele de socializare o nouă rețetă simplă și delicioasă cu care să își impresioneze familia și prietenii.

Citește și Tavi Clonda și Gabriela Cristea pleacă din țară. Anunțul a fost făcut chiar de artist: „Trebuie o foarte bună organizare”

Rețeta cu care Gabriela Cristea face furori pe internet

Este vorba despre piept de pui în sos de gorgonzola, cu garnitură de cartofi, un preparat care poate fi servit atât la prânz, cât și cină.

Gabriela Cristea le-a dezvăluit internauților că are o rețetă proprie pentru acest sos de brânzeturi pentru care folosește un ingredient special, care este foarte rar întâlnit în sosul gorgonzola.

„Curățăm usturoi, pe care îl pisăm bine. Am luat o cratiță specială în care fac sosul și am pus ulei, în care adaug usturoiul și pun și brânza gorgonzola, care trebuie să se topească. Cu cât e mai picantă brânza, cu atât iese mai bun sosul. Vă sfătuiesc să amestecați continuu sosul cu un tel, iar când e gata adaug smântână de gătit grasă. Nu trebui să puneți foarte multă, pentru că nu vrem să facem o tonă de sos. Când dă în clocot, vă puteți opri și e gata sosul, dar eu complic lucrurile și adaug și un strop de vin pe care îl las să dea în fiert. La final, îi pun și o mână de pecorino, iar apoi îl las deoparte să se răcorească, nu-mi place ca sosul să fie foarte fierbinte, când îl pun peste preparat. Pun și nuci și avem un super sos”, a declarat Gabriela Cristea.

Atunci când sosul este gata acesta trebuie lăsat să se odihnească, iar între timp trebuie pregătită carnea, după care cartofii.

Gabriela Cristea a subliniat că orice persoană poate să gătească această rețetă chiar dacă pare a fi una destul de complicată.

„E momentul să gătim și carnea și m-am decis, până la urmă, să pun aromă de rozmarin, pentru că mi se pare potrivită. În tigaia încinsă punem ulei, usturoi zdrobit și două crenguțe de rozmarin. Adaug apoi puiul, doar cât să se pătrundă și să nu fie crud.

Apoi, cum am prăjit carnea, o să prăjim și cartofii, eu folosesc unii prefierți, care trebuie trași doar puțin în tigaie, în aromele pe care el vreți voi. Eu astăzi am să pun un strop de ulei, rozmarin, usturoi și trebuie amestecați, ca să nu se lipească.”, a mai dezvăluit vedeta.

În final, după ce toate cele 3 ingrediente de bază sunt gata, nu-ți mai rămâne de făcut decât să le montezi în farfurie. Poți obține astfel o masă foarte delicioasă, pe care Gabriela Cristea o adoră și o gătește mereu cu drag soțului, dar și fetițelor sale.

„La final, facem un mic plating și masa e gata. Sosul trebuie pus din belșug peste cărniță, cartofii lângă și asta este masa noastră de astăzi”, a mai spus Gabriela Cristea.

Citește și Gabriela Cristea, dezvăluiri despre divorț: „Nu mai știu câte roluri am jucat”