Pui cu lămâie şi portocală la cuptor

Reţeta pe care ţi-o propunem este genul acela de mâncare care se prepară, mai mult singură. O arunci în cuptor la temperatura potrivită, tu îţi vezi de ale tale şi mai târziu, cam după o oră te poţi bucura la cină, de gustul plăcut al mâncării împreună cu familia sau prietenii. O cină perfectă dacă eşti o persoană ocupată, dar vrei să te bucuri de un gust sofisticat, uşor acidulat.

06 iun. 2016, 12:15
Pui cu lămâie şi portocală la cuptor

Ingrediente

8 pulpe superioare de pui
un sfert de cană de ulei de măsline
4 căţei de usturoi pisaţi
1 ceapă, tocată mărunt
2 linguri zahăr
2 lămâi – una stoarsă, alta tăiată felii
2 portocale – una stoarsă, alta tăiată felii
jumătate linguriţă piper
un vârf de linguriţă de chili
sare
1 linguriţă cimbru uscat sau proaspăt
1 lingură rozmarin uscat sau proaspăt
pentru garnitură: rozmarin, cimbru, pătrunjel

Mod de preparare

Iată cum poate începe o cină simplă şi perfectă: încingi cuptorul. Amesteci într-un vas următoarele ingrediente: uleiul de măsline, usturoiul pisat, zahărul, ceapa tocată, sucul de lămâie şi cel de portocală, piperul, chili şi puţină sare. Aşază bucăţile de pui într-o tavă şi toarnă peste ele uleiul de măsline amestecat cu ingredientele înşiruite mai sus. Întinde bine pe toate părţile, „îmbăiază-le” în această compoziţie.

Pune feliile de lămâie şi de portocală printre şi sub bucăţile de pui. Presară cimbru, rozmarin, sare şi piper. Acoperă cu folie de aluminiu şi lasă la copt timp de o oră, sau până când puiul a căpătat o culoare auriu-arămie. Serveşte cât este cald, iar mirosul îmbietor a „îmbrăcat” întreaga casă. Poţi pune alături o salată, dar merge şi cu cartofi copţi, orez sau legumele tale preferate.

De ce să nu încerci şi reţeta noastră de pulpe de pui cu lămâie şi coriandru?